Özbekistan'da Şevket Mirziyoyev yeniden cumhurbaşkanı seçildi

Özbekistan'da Şevket Mirziyoyev yeniden cumhurbaşkanı seçildi

Özbekistan'da, cumhurbaşkanı erken seçiminin kesin olmayan sonuçlarına göre oyların yüzde 87,05'ini alan Şevket Mirziyoyev, yeniden cumhurbaşkanı seçildi.

SİYASETCAFE.COM'U THREADS'TE TAKİP EDEBİLİRSİNİZ

 

Özbekistan Merkez Seçim Komisyonu tarafından yapılan açıklamada, kesin olmayan sonuçlara göre, 2016'de göreve başlayan Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev'in, oyların %87,05'ini alarak yeniden seçildiği belirtildi.

2016'dan bu yana Orta Asya'nın en kalabalık ülkesini yöneten Mirziyoyev, görev süresini sıfırlayan ve cumhurbaşkanlığı süresini 5 yıldan 7 yıla uzatan bir referandumla anayasayı değiştirdikten sonra erken seçim çağrısında bulundu.

 

ÖZBEKİSTAN'DA HALA GÜÇLÜ BİR MUHALEFET YOK

 

65 yaşındaki cumhurbaşkanı, 35 milyon nüfuslu ülkeyi dış ticaret ve yatırıma açarken dini ve siyasi özgürlükler üzerindeki kısıtlamaları da hafifletti. Ancak, Özbekistan'da hala güçlü bir muhalif grup ya da siyasetçi bulunmuyor.

Öte yandan, Ukrayna'da savaşın başlamasından bu yana Mirziyoyev hem eski Sovyet ülkeleri hem de Batı ile bağlarını korumaya çalıştı. Mirziyoyev, barış çağrısında bulundu ve Ukrayna'nın doğusundaki Rusya yanlısı bölgelerin bağımsızlığını tanımayı reddetti.


Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.