Özdağ, 'MHP'de 15 vekil hayır diyecek'

Özdağ, 'MHP'de 15 vekil hayır diyecek'

MHP Genel Başkan Adayı Özdağ, Türkiyem TV'de yayınlanan Gündem Özel programının konuğu oldu. Başkanlık sistemiyle ilgili kritik değerlendirmelerde bulunan Özdağ, 15 MHP'li milletvekilinin oylamada 'hayır oyu' vereceğini iddia etti. Özdağ'ın iddiasının ger

MHP’de Başkanlık Sistemi ile ilgili sular durulmuyor. Genel Başkanlığa aday olduğunu açıklayan ancak MHP’den Meral Akşener ile birlikte ihraç edilen Gaziantep Milletvekili Prof. Dr. Ümit Özdağ, Türkiyem TV’’de yayınlanan Gündem Özel programında MHP’de 15 milletvekilinin oylamada “hayır” oyunu vereceğini söyledi.


Prof. Dr. Ümit Özdağ’ın açıklamaları siyasi kulislere bomba gibi düşerken, MHP’den 15 milletvekilinin hayır oyunu kullanması durumunda parti ile ilişkilerini de kesebilecekleri ve yeni bir parti çatısı altında TBMM’de grup kurmaya çalışabilecekleri iddiaları konuşuluyor.



İşte Ümit Özdağ'ın açıklamalarından satırbaşları:


MHP’li vekiller de Dursun Önkuzu’yu ve diğer bu ülkenin istikbali için şehit olmuş şahısları hatırlayacaklar ve ülkenin federasyona bölünmesi suçuna ortak olmayacaklardır. Benimle birlikte Başkanlık sistemine hayır diyeceğini açıklayan vekiller dışında, MHP'li 10 milletvekili daha imza vermeyeceğini bana söyledi.



8 MADDEDE BAŞKANLIĞA NEDEN HAYIR DEDİĞİNİ AÇIKLADI


Genel Başkan Adayı Prof. Dr. Ümit Özdağ, Başkanlık sistemine neden hayır dediğini de 8 maddede açıkladı.


İşte o maddeler:


- Başkanlığa karşıyım çünkü Türkiye’yi bu bilinmezliğe atamayız. İlla bu sistemin referanduma sunulmasını isteniyorsa 2 yıl sonra getirilsin. Önce milli birliğin yumuşaması lazım. Şu an çok tehlikeli bir süreçten geçiyoruz.


- Kuvvetler ayrılığı ilkesi yok. Her şey Erdoğan’a bağlı ve onun tekelinde.

- Böyle bir Anayasa ile Türkiye yönetilemez. Türkiye sürekli çatışma ortamına sürüklenir.


- Kamplaşmanın sonucu olarak ortaya çıkacak Türkiye’nin Batı tarafından da onaylanması.


- Cumhurbaşkanı kararnameleri, Türkiye Cumhuriyeti’ne tek başına yönetecek haklara sahip oluyor. Başkanlık sistemi gelirse kanuna gerek kalmaz.  


- 123. ve 126. Maddede yapılan değişiklikler çok kritik. Bu maddelerde yapılan değişiklikler isterse Cumhurbaşkanı’na bir kanunname yazıp, Güneydoğu Anadolu’da veya Karadeniz’de veya herhangi bir yerde özerk bölge kurma imkanı veriyor.


- Cumhurbaşkanı TBMM’ye karşı çok büyük bir güç kazanıyor. Denetleyici bir mekanizma yok.


- Atatürk’e vermediğimiz bir yetki veriyoruz. Yani Başkomutanlık. Şu an Başkomutan Meclis. Cumhurbaşkanı onu sadece temsil ediyor. Oysa yeni Anayasa’da direk Cumhurbaşkanı’na veriliyor. 


siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum