Pakistan Başbakanı İmran Han, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştü

Pakistan Başbakanı İmran Han, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştü

Hindistan ile Pakistan arasında gerginliğin artması üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pakistan Başbakanı İmran Han ile telefon görüşmesi yaptı.

Pakistan ile Hindistan arasında yaşanan gerginlik üzerine, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pakistan Başbakanı İmran Han ile telefon görüşmesi yaptı. Bölgede yaşanan olayların ele alındığı görüşme öncesi İmran Han, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a arabuluculuk teklif etmişti.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Pakistan Başbakanı İmran Han arasında telefon görüşmesi gerçekleşti.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu bugün yaptığı açıklamada, Hindistan ile Pakistan arasında yaşanan gerginlikten endişe duyduklarını belirtmiş, her iki tarafa da sağduyu çağrısında bulunmuştu.

BÖLGEDEN SON BİLGİLER

Edinilen bilgilere göre, Kuzey Doğu Hindistan-Çin sınırında çatışmalar devam ediyor. Pakistan ile Hindistan kuvvetlerinin karşılıklı uçak düşürme haberlerinin sonrasında hava savunma sistemleri teyakkuza geçirildi ve bölgeye zırhlı sevkiyatının devam ettiği öğrenildi.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.