Paletli yüzmede 6 Dünya şampiyonluğu

Paletli yüzmede 6 Dünya şampiyonluğu

Macaristan’ın Kecskemet şehrinde düzenlenen CMAS Kulüpler Arası Paletli Yüzme Gençler Dünya Şampiyonası’nda 13 ülkeden 277 sporcu yarıştı. Yarışlarda Türk sporcular 2 altın, 2 gümüş, 2 bronz madalya kazandı.

Her yıl düzenlenen Kulüpler Arası Paletli Yüzme Gençler Dünya Şampiyonası bu sene 29 Kasım ile 1 Aralık tarihleri arasında Macaristan’da gerçekleşti. 13 ülkeden 277 sporcunun katıldığı yarışmada Tenis Yüzme Kayak Kulübü’nün sporcuları damga vurdu. 

a-min-006.jpg

 

Tenis Yüzme Kayak Spor Kulübü sporcularından 10 yaşındaki Ali Aras Ödüm 100 ve 200 m. su üstünde Dünya Şampiyonu, 50 m.  su üstünde Dünya İkincisi oldu.  15 yaşındaki Kaan Kahraman 50 m. dip ve 50 su üstünde Dünya Şampiyonu, 13 yaşındaki Zeynep Elbir 50 m. su üstünde Dünya Şampiyonu, 100 m. su üstünde Dünya Üçüncüsü, 13 yaşındaki Niyazi Kerimoğlu ise 50 m. su üstünde Dünya İkincisi oldu.

 

 

 

Tenis Yüzme Kayak Spor Kulübü’nün sporcularından oluşan bayrak takımından 13-14 yaş kategorisinde Zeynep Elbir, Renan Özgün Yaman, Deniz Mutlu, Niyazi Kerimoğlu 4x50 m. su üstünde Dünya Şampiyonu olarak altın madalya kazandılar.

 

 

 

14-15 yaş kategorisinde ise Kaan Kahraman, Yağmur Özler, Esma Nur Kerimoğlu, Enes Elbir’den oluşan bayrak takımı 4x50 m. su üstünde Dünya Üçüncüsü olarak bronz madalya aldılar. 

 

 

Tenis Yüzme Kayak Spor Kulübü Teknik Direktörü Eşref Esen kulüp olarak  büyük bir başarı elde ettiklerinin  altını çizerek Paletli Yüzme alanında dünya çapında elde edilen bu başarının Türkiye adına gurur verici olduğunu belirtti.

 

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.