Parti görüntüleri sızan Finlandiya Başbakanı Sanna Marin uyuşturucu testi yaptırdı

Parti görüntüleri sızan Finlandiya Başbakanı Sanna Marin uyuşturucu testi yaptırdı

Parti videolarının gündeme düşmesi sonrasında eleştirilerin odağı haline gelen Finlandiya Başbakanı Sanna Marin uyuşturucu testi yaptırdığını açıkladı.

Finlandiya Başbakanı Sanna Marin, parti videolarının gündeme düşmesi sonrasında eleştirilerin odağı haline gelmişti. Marin'in bu partilerde uyuşturucu kullandığı da iddia edilmişti. Finlandiya Başbakanı Sanna Marin, uyuşturucu testi yaptırdığını açıkladı.

Sosyal medyaya düşen parti videoları ile sık sık gündeme gelen Finlandiya Başbakanı Sanna Marin, eleştiri yağmuruna tutulmuştu.

 

 

UYUŞTURUCU TESTİ YAPTIRDI

 

Olay görüntüler sonrasında tartışmalı başkan Sanna Marin'in o partilerde uyuşturucu kullandığı iddia edilmişti. 

Cuma günü düzenlediği basın toplantısında Marin, teste girdiğini ve sonuçların önümüzdeki hafta çıkacağını söyledi. Başbakan, uyuşturucu kullandığını inkar ettiğini tekrarladı.

Helsinki'de gazetecilere verdiği demeçte, "Yasadışı hiçbir şey yapmadım" dedi.

"Genç yaşlarımda bile herhangi bir uyuşturucu kullanmadım" diyen Marin, herhangi bir endişeyi gidermek için ek bir önlem olarak uyuşturucu testi yaptığını da sözlerine ekledi.

 

sasas-002.jpg

 

"PARTİ YAPTIĞIM GÜNLERDE TOPLANTIM YOKTU"

 

Gazeteciler, Aralık 2019'dan bu yana iktidarda olan Marin'in gerekirse ani hükümet kararları alıp alamayacağını sorguladı.

"Gecenin bir yarısı Danıştay Sarayı'na gitmek için ani bir durum olduğunu tek bir kez bile hatırlamıyorum. Sanırım çalışma yeteneğim gerçekten iyiydi. Parti yaptığım günlerde bilinen bir toplantı yoktu" dedi.

Bayan Marin, filme alındığını bildiğini, ancak görüntülerin kamuoyuna açıklanmasından dolayı üzgün olduğunu söyledi. "İnsanların boş zaman ve çalışma zamanının ayrılabileceğini anladığına inanıyorum" diye ekledi.

Dünyanın en genç liderlerinden biri olan Marin, partilere katıldığını gizlemiyor ve sık sık müzik festivallerinde fotoğraflandı. Daha geçen hafta, Alman haber kuruluşu Bild tarafından "dünyanın en havalı başbakanı" olarak adlandırıldı.

 

Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.