Paşinyan'dan tarihi itiraf: Türkler Ermenilere soykırım yapmadı

Paşinyan'dan tarihi itiraf: Türkler Ermenilere soykırım yapmadı

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, "Türkiye Ermenilere karşı soykırım yapmamıştır. Soykırım iddiası, SSCB tarafından, Türkiye - Ermenistan ilişkilerini kötüleştirmek için icat edilmiştir." dedi.

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, 1915 olaylarıyla ilgili ezber bozan tavrını sürdürmeye devam ediyor.

Paşinyan, basına kapalı gerçekleştirilen bir toplantıda 1915 olaylarıyla ilgili çarpıcı bir açıklamada bulundu.

Paşinyan'ın bu sözleri Rus basınında oldukça ses getirdi.

'TÜRKİYE SOYKIRIM YAPMAMIŞTIR'

Paşinyan yaptığı açıklamada, "Türkiye Ermenilere karşı soykırım yapmamıştır." dedi.

Rusya'yı suçlayan Paşinyan, "Soykırım iddiası, SSCB tarafından, Türkiye - Ermenistan ilişkilerini kötüleştirmek için icat edilmiştir." ifadelerini kullandı.

SOYKIRIM YALANINA ALET OLANLAR

Paşinyan’ın soykırım itirafı büyük ses getirirken, akıllara Türkiye İşçi Partisi (TİP) lideri Erkan Baş’ın Ermeni soykırımı yalanına desteği geldi.

Emperyalizmin en kuyruklu yalanlarından biri olan Ermeni Soykırımı yalanına destek olan Baş, "Coğrafyamızın kadim halklarından Ermeni halkının topraklarımızdan koparılmasının acısını yaşamaya devam ediyoruz. Bu Büyük Felaketle yüzleşmek sadece geçmişe değil, ortak geleceğimize karşı da sorumluluğumuzdur. Aydınlık ve özgür günlerde kardeşçe yaşayacağımız bir ülkeyi birlikte kuracağız." ifadelerini kullanmıştı.

Türkiye'ye 'soykırımcı' yaftası yapıştıran tek isim maalesef Erkan Baş ile sınırlı değil, geçtiğimiz yıl ABD Başkanı Joe Biden’de 1915 olayları için ‘Ermeni Soykırımı' ifadesini kullanmıştı. Hatta yaklaşık 30 ülke Türkiye’yi soykırımla suçlamıştı.

‘SOYKIRIM DİYEN CAHİLDİR’

Türkiye'ye 'soykırımcı' yaftası yapıştıranlara en güzel cevabı ise Prof. Dr. İlber Ortaylı vermişti.

Ortaylı bir açıklamasında şu ifadeleri kullanmıştı:

'Türkiye’deki tarihçilerin de neye soykırım denilip denilmeyeceğini iyi bilmesi, olayları iyi araştırması gerekmektedir. Bugün Türkiye’de de 1915 olaylarını ‘soykırımdır’ diye tabir eden tarihçiler var ve inanın bir broşürlük kadar bile bilgileri yok. Bir şey bilmiyor, konuşuyorlar. İlgili literatürler Türkçe’ye çevrilmemiş. Nereden anladın da okudun? ‘Bu Osmanlı’nın işidir biz Türkiye Cumhuriyetiyiz’ diyenler var. Buna dünyada kimse inanmaz. Böyle bir argümanla Türkiye’yi savunmazsınız. Uygulanacak yaptırım ve belaları da savuramazsın. Böyle ucuzlukların lüzumu yok. Bir kısım bunu Cumhuriyetçilik, ilericilik zannediyor. Bir kısım da ‘Bu ittihatçıların işidir, Müslümanların böyle bir durumla işi olmaz’ havasında. Bunlar Türkiye’nin hataları. Düşman sayısını arttırmakta üstümüze yok.'


Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.