Pedofil milyarder Epstein'in ölümünde flaş gelişme!

Pedofil milyarder Epstein'in ölümünde flaş gelişme!

ABD'de fuhuş ağı oluşturmak suçlamalarından yargılanırken intihar eden ünlü milyarder Jeffrey Epstein'ın ölümü ile ilgili flaş bir gelişme yaşandı.

ABD'de kız çocuklarına yönelik cinsel istismar ve fuhuş ağı oluşturmakla suçlanan milyarder Epstein, tutuklu bulunduğu New York Manhattan Metropolitan Merkez Hapishanesi'ndeki hücresinde 10 Ağustos 2019'da ölü bulunmuştu. Yetkililer, Epstein'ın ölüm sebebi olarak intihar ettiği bilgisini paylaşmıştı.

Ölümünden birkaç hafta önce de Epstein, hücresinde gardiyanlar tarafından baygın halde bulunmuş, boynunda görülen çürük izleri intihar teşebbüsü veya diğer mahkumların saldırısına uğradığı şüphelerini gündeme getirmişti.

66 yaşındaki Jeffrey Epstein, en küçüğü 14 olmak üzere 18 yaş altındaki onlarca kız çocuğuna cinsel istismarda bulunmak ve fuhuş ağı oluşturmak suçlamalarıyla yargılanıyordu.


İKİ GÖREVLİ İTİRAFTA BULUNDU

 

Tova Noel ve Michael Thomas adlı iki görevli hakkında hazırlanan iddianamede, sanıklara "tutukluyu düzenli olarak kontrol etmek yerine 5 metre uzaktaki masalarında oturdukları, internette gezindikleri, mobilya ve motosiklet için internetten alışveriş yaptıkları, her 30 dakikada bir gerekli turları yapmak yerine birimin ortak alanını dolaştıkları, tutukluyu kontrol etmedikleri halde formlara etmiş gibi imza attıkları" suçlamaları yöneltilmişti.

10 Ağustos’ta hücresinde bulunmadan önce finansörde gerekli kontrollerin yapılması gerekiyordu. Haklarındaki iddianameye göre, iki saatlik bir süre boyunca ikisi de uyuyormuş gibi görünüyordu.

Federal savcıların Cuma günü mahkemeye yazdıkları bir mektuba göre, savcılarla yapılan anlaşmanın bir parçası olarak, Adalet Bakanlığı ile ertelenmiş bir kovuşturma anlaşması yapacaklar ve cezaevinde hiç vakit geçirmeyecekler. Noel ve Thomas’ın bunun yerine denetimli tahliyeye tabi tutulacağını, 100 saatlik toplum hizmetini tamamlamaları gerekeceğini ve Adalet Bakanlığı genel müfettişi tarafından devam eden bir soruşturmayla tam olarak işbirliği yapmaları gerekeceğini söyledi.

Mektupta, iki görevlinin Epstein’ın tutulduğu konut biriminde gerekli sayımlar ve turlarla ilgili maddi olarak yanlış sayımları ve mermileri kasten ve bilerek tamamladıklarını kabul ettikleri belirtiliyor.

New York’ta bir hapishanede intihar ettiği gece Jeffrey Epstein’ı korumakla görevli iki Hapishane Bürosu işçisinin kayıtlarda sahtecilik yaptıklarını itiraf ettiklerini, ancak federal savcılarla yapılan bir anlaşma uyarınca her an parmaklıklar ardında kalacaklarını söyledi.

Epstein’ın ölümü, kurum içindeki önemli güvenlik ve personel sorunlarının altını çizdi. Federal hapishanede, gardiyanlar için gün geçtikçe zorunlu fazla mesaiye yol açan kronik personel sıkıntısı ve diğer personelin ceza infaz memuru olarak hizmete girmesi gibi sorunlar yaşandığını ortaya çıkardı.

 


CİNAYET Mİ, İNTİHAR MI?

 

New York Adli Tıp Kurumu eski otopsi uzmanı Dr. Michael Baden, Epstein'ın vücudunda intihar ile çelişen ve cinayete dair işaretler olduğunu söylemiş, "Delillerin intihardan daha çok cinayete işaret ettiğini düşünüyorum. Çünkü (alt çene ve gırtlak arasında bulunan) hyoid kemiğinde, özellikle tiroid kıkırdağında intihar için olağandışı sayılan ve boğulmaya işaret eden 3 kırık var. Bu üç kırık, kendini asarak gerçekleştirilen intiharlarda çok sıra dışı bir şey ve daha çok boğulmanın yol açtığı ölümlerde görülüyor. 50 yıl boyunca New York eyaletindeki cezaevlerinde meydana gelen tüm ölümleri araştırdım. İki gardiyanın aynı anda uyuyakaldığı ve kameraların da çalışmadığını hiç görmedim" diye konuşmuştu. 

 

 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.