Pentagon'dan flaş açıklama: ABD ve Türk askeri sahada!

Pentagon'dan flaş açıklama: ABD ve Türk askeri sahada!

Pentagon Sözcüsü John Kirby, ABD, Türk askerleri ve uluslararası ortakların, Kabil Havalimanı’nı kalabalıktan arındırmak için birlikte çalıştığını söyledi.


Kabil Havalimanı'nda tam bir kaos yaşandı. Taliban'dan kaçmak isteyen çok sayıda kişi havalimanına akın edince izdiham oldu. 

27 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

 

Binlerce kişinin akın ettiği ve piste çıktığı Kabil Havalimanı'nda en az 7 kişi hayatını kaybetti.

ABD Savunma Bakanlığı, havaalanında silahlı iki kişinin ABD askerleri tarafından öldürüldüğünü duyurdu.

 

ABD VE TÜRK ASKERLERİ BİRLİKTE ÇALIŞIYOR

Pentagon Sözcüsü John Kirby, "ABD, Türk askerleri ve uluslararası ortaklar, Kabil Havalimanı’nı kalabalıktan arındırmak için birlikte çalışıyor." dedi. 

Kirby, ayrıca, Kabil'deki tahliye operasyonuna destek olması amacıyla Afganistan'a ilave 1000 asker daha göndereceklerini açıkladı.

Sözcü, bu kararla ABD yönetiminin tahliye operasyonu için Afganistan'a gönderdiği ilave asker sayısının yaklaşık 6 bini bulduğunu ifade etti.

Taliban’ın ülkeye hakim olma süreci

 

ABD ile Taliban arasında Şubat 2020'de varılan barış anlaşması çerçevesinde bu yıl uluslararası güçlerin Afganistan'dan geri çekilme süreci başladı.

Anlaşma, yabancı güçlere saldırılmamasını öngörürken Taliban'ın Afgan güvenlik güçlerine yönelik eylemlerine dair hüküm getirmedi.

Afgan hükümetiyle Doha'daki müzakereleri devam ettiren Taliban, eş zamanlı şekilde, hazirandan bu yana şiddetli saldırılarla Afganistan'da birçok ilçeye, son bir ayda da vilayet merkezlerine hızla hakim oldu.

Başkent Kabil'i kuşatan Taliban, 15 Ağustos’ta Cumhurbaşkanı Eşref Gani’nin ülkeyi terk etmesinin ardından kenti çatışmasız şekilde kontrolüne aldı.

 

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.