Perinçek: ABD bombardıman uçakları İran üstünde uçuyor

Perinçek: ABD bombardıman uçakları İran üstünde uçuyor

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, ABD'ye ait savaş uçaklarının İran semalarında uçtuğu yönünde bilgi aldığını söyledi.

CNN Türk kanalında "İRAN-ABD Gerilimi" konulu programda konuşan Perinçek, İran'ın hava sahasında Amerikan savaş uçakları olduğu konusunda bilgi geldiğini iddia etti.

Perinçek, İran'dan gelen bir yetkilinin kendisine, ABD B-52 bombardıman uçaklarının İran semalarında dolaştığını söylediğini ifade etti. Perinçek bu uçakların nükleer bomba taşıdığını aynı yetkilinin söylediğini de ekleyerek, şunları söyledi:

Bu önemli bir bilgi, ABD uçaklarının İran semalarında sürekli devriye gezdiğini, bir birbirlerine nöbet devrederek uçtuğunu söyledi.

 

İRAN DIŞIİLERİ BAKANLIĞINDAN ARADILAR

Perinçek, 3 gün önce İran Dışişleri Bakanlığı'ndan arandığını ifade ederek şunları söyledi:

Bazı uçaklar İran semalarında dolaşıyor, Bunların Türkiye'den, İncirlik hava üssünden ve diğer ABD üslerinden kalktığı iddia ediliyor.

"Perinçek, cevaben şunları söylediğini ifade etti:

"Türkiye'den kesinlikle  İran'ı hedef alan uçaklar kalkmaz, dediler ki, ama Amerikan uçakları, İncirlik'ten kalktığı söyleniyor, dedim Türkiye hiçbir şekilde İncirlik'ten veya başka bir üsten İran'ı hedef alan her hangi bir uçağın kalkmasına izin vermez. Bu bakımdan güvenli olun.

Perinçek, bu iddialar ile Türkiye ve İran'ın karşı karşıya getirilmek istendiğini ifade ederek, İran'a 2 tane bomba atacaklar, diyecekler ki, İncirlik'ten kalkan uçaklar attı.

Perinçek, İran'da tanıdığı bir tercümanın yılbaşı gecesi kendisine bir harita attığını ve haritada Türkiye'den kalktığı iddia edilen uçakların görüntülerinin olduğunu ifade etti. Perinçek, bunların dedikodu olduğunu, hatta iyi hazırlanmamış ve Türkiye ile İran'ın arasını açmaya yönelik haberler olduğunu söylediğini ifade etti.

Perinçek, bu iddiaları ilk defa açıkladığını da söyledi.

 

siyasetcafe.com

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.