Perinçek'ten deprem bölgesi için hükümete çağrı: Fiyatlar dondurulsun

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek Elazığ depremi sonrası bölgede yaşanan gelişmeler üzerine hükümete çağrıda bulundu.

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek yaptığı açıklamada:

Elazığ ve bölgesinde meydana gelen deprem hepimizi üzmüştür. Depremden etkilenen bölgenin yaralarının sarılması için devletimiz ve milletimiz seferber olmuşlardır. Bölgenin iklim şartlarını göz önüne aldığımızda Elazığ ve Malatya halkının çözülmesi gereken en önemli sorunu barınma sorunudur. Konut kiraları ve taşınmazların alım satımı ile ilgili acil önlemlerin alınması gerekiyor.

Vatan Partisi olarak Sayın Cumhurbaşkanımıza ve hükümetimize öneriyoruz; Cumhurbaşkanı kararnamesi ile bütün taşınmazların alış satış fiyatlarının ve kiraların, aynı zamanda otobüs ve uçak biletlerinin bedellerinin rayiç bedel üzerinden dondurulması gerekmektedir. Deprem dolayısıyla konut fiyatlarında, emlak fiyatlarında veya kiralarda yükselişler oluyor. Bu bakımdan taşınmaz malların alışverişte rayiç bedel olarak dondurulmasını, bir kararnameyle kararlaştırmasını Hükümetten talep ediyoruz. Vatandaşlarımız afetten fırsat yaratacak, kazanç sağlayacak kültüre sahip değildir. Yinede hükümet olarak, Türkiye olarak gereken önlemleri almamız gerekiyor.

Okul ve askerdeki gençlerimize depreme hazırlık eğitimi vermeye hemen başlamalıyız. Milli Savunma Bakanlığımıza bu konuda gereken önlemleri almasını öneriyoruz. Askerlik yapanlara arama kurtarma konusunda eğitim vermeliyiz. İlkokuldan başlayarak bir deprem eğitimi yapılması, Milli Eğitim Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı gibi ilgili bakanlıkların bu konuda ortak bir çalışma yaparak, Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile yürürlüğe geçmesini öneriyoruz. Türkiye güçlü bir ülkedir ve yaraları saracaktır. Bu felaketlerin yaralarını milletçe ve devletçe gösterdiğimiz kararlılıkla saracağız. Bizim kültürümüze ve ahlakımıza yakışan el ele verme, gönül gönüle olmamızdır. Acıları paylaşma kültürü bizim en büyük güvencemizdir ve en büyük sigortamızdır. Bu vesileyle,depremde kaybettiğimiz vatandaşlarımızın ailelerine, komşularına, bütün milletimize tekrar başsağlığı diliyoruz. Acılarını yürekten paylaşıyoruz. Yaralı olan vatandaşlarımıza acil şifalar diliyoruz.

 

siyasetcafe.com

 

 

İzlenme: 806
VİDEOYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Benzer Videolar