Peygamber Efendimize hakaret

Peygamber Efendimize hakaret

Kanada'nın Toronto kentinde Hazreti Muhammed'in sözde resmini çizen ve Hazreti Muhammed'in sözde resmini çizene 1 dolar vereceğini belirten Eric Brazau, kentte bulunan Müslümanların tepkisi ve çıkan tartışmalar sonucu polis tarafından engellendi.

Kanada’nın Toronto kentinde Hazreti Muhammed’in sözde resmini çizen ve Hazreti Muhammed’in sözde resmini çizene 1 dolar vereceğini belirten Eric Brazau, kentte bulunan Müslümanların tepkisi ve çıkan tartışmalar sonucu polis tarafından engellendi.


ÖNCE MÜSLÜMANLAR SONRA HRİSTİYANLAR TEPKİ GÖSTERDİ

Üzerine doğu yörelerine ait bir Müslüman kıyafeti giyen ve takke takan Brazau, kalabalık Toronto caddelerinde açtığı stantla Hazreti Muhammed ve İslamiyet hakkında ağır sözler yazarak Hazreti Muhammed’in sözde resmini çizdi. Toronto’da İslam hakkında bilgilendirme yapmak için stant açan ve kitap dağıtan bir derneğin hemen yanına standını açan Brazau, Müslüman olduğunu söyleyerek önce Hazreti Muhammed’in peygamber olmadığını sonra da kendisine inanmadığını ifade etti. Yoldan geçen insanlara seslenerek Hazreti Muhammed ve İslamiyet hakkında çirkin sözler söyleyen Brazau, İslamiyet’in insanlara zarar verdiğini belirtti. Çevredeki Müslümanların ve Hıristiyanların tepkileri üzerine kendini savunmaya çalışan Brazau, Toronto polisi tarafından engellendi ve polis güçleri Brazau’nun bölgede stant açmasını engelledi. Bölgedeki Hıristiyanlar Brazau’nun kendi dinlerinden olamayacağını açıklayarak gereken cezanın verilmesi gerektiğini belirtti.

NEFRET SÖYLEMİNDEN 9 AY CEZA ALMIŞ

Geçtiğimiz yıllarda birçok kez Hazreti Muhammed’in resmini çizmeye çalışan ve insanlara İslam’ı karalayıcı el ilanları dağıtan Brazau’nun, “nefret söylemi” suçundan 9 ay hapishanede yattığı açıklandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.