Pirelli 2019 Takvimi Milano'da Tanıtıldı

Pirelli 2019 Takvimi Milano'da Tanıtıldı

40 görselin yer aldığı ve bir kutuda sunulan takvimin 46. baskısı Milano’da görücüye çıktı.

40 görselin yer aldığı ve bir kutuda sunulan takvimin 46. baskısı Milano’da görücüye çıktı.

İlki 1964 yılında Robert Freeman'ın İspanya'nın Mallorca kentinde yaptığı çekimlerle gerçekleştirilen Pirelli takvimi günümüzde artık bir popüler kültür ikonu.

 

pirelli2019-1.jpg

pirelli2019-2.jpg

Aralarında Mert Alaş'ın da bulunduğu bir çok ünlü fotoğrafçı takvim için objektifin arkasına geçti. Takvim sadece Pirelli’nin müşterilerine kutu içinde hediye ediliyor ve satılık değil. Majorca'da Robert Freeman tarafından çekilen 1964'teki ilk takvim, Jane Lumb, Sonny Freeman Drane ve Marisa Forsyth'den oluşan bir dizi plaj çekimleriydi.

pirelli2019-5.jpg

 

pirelli2019-6.jpg

Geçen yılki takvimde tamamen siyah bir oyuncu kadrosu vardı ve İngiliz moda fotoğrafçısı Tim Walker, Alice Harikalar Diyarında temalı. İngiliz Vogue editörü Edward Enninful'ın çekimleriyle Naomi Campbell, RuPaul, Lupita Nyong’o ve Adwoa Aboah oyuncular arasında yer aldı. 2016 yılında Peter Lindbergh, Nicole Kidman, Penelope Cruz ve Kate Winslet gibi oyuncuların düzenlenmiş güzelliğini sergilemeyi amaçlayan siyah-beyaz bir takvime benzetildi.

pirelli2019-7.jpg

16: 9 sinematik formatında çekilen renkli ve siyah beyaz fotoğraflar Albert Watson’un film sanatına duyduğu tutkudan ilham alınarak gerçekleştirildi.

pirelli2019-8.jpg

19 yaşındaki Kate Moss ve yönetmen Alfred Hitchcock'un Apple girişimcisi Steve Jobs'ın siyah-beyaz portreleriyle tanınan Watson, tüm görüntüleri geniş ekran 16: 9 formatında çekmesi ile tanınıyor. Bu format yaygın olarak film ve televizyon için kullanılır. Watson, takvimin “filmden bir dizi çekim” gibi bir “12 resim serisinden” daha fazlasını istediğini söyledi.

pirelli2019-9.jpg

Royal Sanat Koleji'nde okuyan ve on yılı aşkın kariyerinde 100'den fazla Vogue kapağı çeken Watson, sinematik temanın geleneksel Pirelli takvimlerinden farklı bir şey yapmanın yolu olduğunu söyledi.

Watson ayrıca ; “Bu projeye yaklaştığımda, bunu diğer fotoğrafçılardan farklı bir şekilde yapmak istedim, birinin portresinden daha fazlası olan bir şey yaratmak ve bir film gibi görünmesini istedim.

Bu seneki takvimde Gigi Hadid ile Alexander Wang, Julia Garner, Misty Copeland ile Calvin Royal III ve Laetitia Casta ile Sergei Polunin tarafından canlandırılan karakterlerin öyküleri anlatılıyor.

pirelli2019-10.jpg

Ozark, The Wall Of Being A Wallflower ve The American dizilerinde yer alan Julia Garner, hevesli bir botanik fotoğrafçısını canlandırıyor.

Watson’un açıklamasına göre, bunun bir örneği Gigi Hadid'in canlandırdığı karakter. Yakın zamanda partnerinden ayrılan bu kadın, cam bir kulede yalnız yaşıyor, tek yakın arkadaşı ve sırdaşı da Alexander Wang.

pirelli2019-3.jpg

Takvimdeki partneri Calvin Royal III olan Misty Copeland da geleceğe bakıyor ve dans dünyasında ün kazanmayı hayal ediyor. “Başarılı olmaya çalışmak onun itici gücü”

Son olarak, Laetitia Casta, Sergei Polunin’in canlandırdığı partneriyle birlikte bir stüdyo dairede yaşayan bir ressamı oynuyor. Kadın bir sanatçı, erkekse dansçı olarak başarılı olma hayalleri kuruyor.

pirelli2019-4.jpg

 

Kaynak: EveningStandart-ES


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.