'PKK, Batı'dan silah yardımı istedi'
Alman Frankfurter Allgemeine Gazetesi'ne Kandil'de açıklamalarda bulunan PKK yöneticisi Cemil Bayık, Peşmerge'nin IŞİD'e karşı savaşmadıklarını, kaçtığını öne sürerken, IŞİD'e karşı mücadele edebilmeleri için Almanya ve Batı'nın kendilerine silah vermesin
Gazete 'Kürt, Kürt'e karşı' başlığı ile verdiği haberinde, PKK'nın Suriye ve Irak'ta 'Batının yedek silahlı gücü' gibi savaştığına dikkati çektikten sonra, Cemil Bayık'ın Batı'dan silah istediğini yazdı.
Habere göre IŞİD'in sadece Kürtlere karşı tehlike oluşturmadığına vurgu yapan Cemil Bayık, aynı zamanda Batı için de büyük tehlike oluşturan IŞİD'e karşı PKK'ya silah verilmesini istedi. PKK'nın IŞİD terörüne karşı savaşan en etkili grup olduğu öne sürülen haberde Bayık'ın "Avrupa, Kürtler'in sadece belirli bir bölümüne destek olma hatasına düşmemeli" sözlerine yer verildi. IŞİD'e karşı PKK'yı 'Son kale' gibi gören Bayık, kendilerine de mutlaka silah desteği verilmesi gerektiğini söyledi.
Özellikle Türkiye üzerinde IŞİD militanlarının Suriye ve Irak'a rahatlıkla geçiş yaptıklarını öne süren Bayık, örgüte militan desteğinin kesilmesi için bunun gerekli olduğunu savundu.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.