Polis şiddetine rekor ceza

Polis şiddetine rekor ceza

ABD'de bilinci kapalı bir hastadan kan alınmasını önlemek istediği için gözaltına alınan hemşireye 500 bin dolar tazminat ödenecek.

ABD'nin Utah eyaletinde, polisin bilinci yerinde olmayan bir hastadan kan örneği alınmasını önlemek istediği için gözaltına alınan hemşire Alex Wubbels, 500 bin dolar tazminat alacak. 

Wubbels, yapılan açıklamada, 26 Temmuz'da bir trafik kazasından sonra bilinci kapalı bir hastadan kan örneği alınmasını isteyen Dedektif Jeff  Payne'ye engel olmak istediğini söyleyerek bunun üzerine gözaltına alındığını ve polis arabasına kadar sürüklendiğini, olanların polis kamerası tarafından kaydedildi.

Wubbels'ın avukatı Karra Porter, Salt Lake kent yönetimi ve Wubbels'ın çalıştığı hastaneyi işleten Utah Üniversitesi yönetimiyle hemşire arasında anlaşmaya varıldığını ve söz konusu kurumların hemşireye toplam 500 bin dolar tazminat ödeyeceğini açıkladı.

Alacağı paranın bir kısmını, polis kamerası görüntülerini almak isteyen mağdurlara hukuki yardım için kullanacağını çünkü bu tür olaylarda görüntülerin önemli olduğunu söyleyen Wubbels, "Gerçekleri bilmek herkesin hakkı ve görüntüleri izlediğinizde gerçeğe ulaşıyorsunuz.

Wubbels, tazminatın bir kısmını da görevlerini yaparken fiziksel ve sözlü istismara maruz kalan hemşireler için kampanya düzenlemek için kullanacağını, bir kısmını da bir hemşire birliğine hibe edecek.

Alex Wubbels, olaydan sonra ceza almadan serbest bırakılmıştı. Fakat yaşananlardan dolayı psikolojisinin zarar gördüğünü söyleyen Wubbels, olaya dair görüntüleri emniyetten almış ve yayınlamıştı.

Söz konusu görüntüler sosyal medyada yankı uyandırmıştı. Dedektif Payne de geçen ay görevden alınmıştı.

Siyasetcafe.com

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.