Prensler ölürken Suudi iş adamı bunu yaptı

Prensler ölürken Suudi iş adamı bunu yaptı

Fuarda Sergilenen 86 Bin TL'lik ayakkabı, Suudi İş Adamına Satıldı

Fuarda Sergilenen 86 Bin TL'lik ayakkabı, Suudi İş Adamına Satıldı

100 üretici firmanın katıldığı Eksposhoes İstanbul Ayakkabı Fuarında sergilenen, özel taşlarla üretilmiş 86 bin TL değerindeki ayakkabı, Suudi Arabistanlı bir iş adamına satıldı.

Türk ayakkabı sektörünün 'Küresel Vitrini' 4'üncü Eksposhoes İstanbul Ayakkabı Saraciye Moda Fuarı Pullman Kongre Merkezi'nde başladı. Türkiye'den 100 üretici firmanın katıldığı dev etkinliğe, 60 ülkeden 800 sektör profesyoneli ve yabancı misafir geldi. Türk ayakkabı üreticilerinin özgün tasarım ürünlerinin yer aldığı fuar, yabancı alım heyetleri ile ikili iş görüşmelerine ve bu bağlamda potansiyel ihracat pazarlarına giriş için köprü görevi üstleniyor.

TASARIMIYLA YABANCILARIN İLGİ ODAĞI OLDU

Eksposhoes Ayakkabı Moda Saraciye Fuarı'nda bir Türk ayakkabı üreticisinin iki aylık çalışma sonrasında tasarımını geliştirdiği ve özel olarak üretim bandına aldığı 'Diamond' serisi sergilendi. Fuar açılışında özellikle yabancı misafirlerin ilgisini çeken özel üretim ayakkabı, 86 bin TL karşılığında Suudi Arabistan'dan gelen bir iş insanı tarafından satın alındı. Bu ayakkabı, Ocak ayında Almanya'daki Primetimes.Shoes Fuarı'nda da sergilenecek.

"İHRACATTA HER GEÇEN YIL ARTIŞ VAR"

Ayakkabı sektörünün markalaşma konusunda ciddi yol aldığını söyleyen EKS Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Demir, "Ayakkabı sektörü kaliteli üretim, teslimat süresine sadakat ve en önemlisi markalaşma yolunda her geçen yıl gelişiyor. Avrupa ülkeleri başta olmak üzere Rusya ve Irak sektörümüz için olmazsa olmaz pazarlar. Tüm bunların yanında bu yıl Güney Afrika ülkelerinin ayakkabı için Türkiye'yi tercih ettiğini gözlemledik. Bu yıl bu kıtadan fuarımıza alım için gelen kişi sayısında, bir yıl öncesinde göre yüzde 40'lık bir artış söz konusu. Sektör 172 ülkeye ihracat gerçekleştiriyor" dedi.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.