Prof. Kürşat Zorlu: 'Türkiye Cumhuriyeti ve özgün durumu İslam Dünyası için de hayatidir!'

Prof. Kürşat Zorlu: 'Türkiye Cumhuriyeti ve özgün durumu İslam Dünyası için de hayatidir!'

Habertürk yazarı Prof. Dr. Kürşat Zorlu, İsrail'in vahşi saldırıları ve Müslüman dünyasının durumunu değerlendiren yazısında Türkiye'nin ve Cumhuriyetimizin kazanımlarının önemini yazdı.

Prof. Dr. Kürşat Zorlu, "İsrail’i cesaretlendiren tablo işte budur!' başlıklı yazısında, "Peki İslam ülkeleri bu tablo karşısında ne yapabiliyor? Kınama mesajlarını saymazsak aslında bir hiç! Henüz uluslararası mekanizmaları bile hareket geçirebilecek birlik ve motivasyondan çok uzaktalar. Türkiye dışında da bunu ayakta tutmak ve gerçekleştirmek isteyen bir ülke yok gibi..." diye yazarak  Prof. Dr. Erol Güngör’ün “İslam’ın Bugünkü Meseleleri” adlı çalışmasından bir bölümünü paylaştı. 

Güngör'ün, nedenleri arasında Arap/Müslüman ülke yönetimlerinin bizzat İslam'dan ayrılmalarını göstermesi ve "Eğer öyle olmasaydı İslam birliği ve kardeşliği emrederken birbirlerinin kuyusunu kazmazlardı. İslam ilmi teşvik ettiği halde cehalet kıskacında kalmazlardı. Ve İslam sadeliği emrettiği halde lüks ve şatafatta boğulmazlardı. En önemlisi de adalet Müslümanlara emredilirken bu ülkeleri yönetenler zulme ortak olmazlardı." demesi , "bugünkü Müslüman ülkelerden hiçbirinin diğerlerini güçlü bir dayanışmaya sokacak güce sahip olamayışıdır. Hiçbir İslam ülkesi karşısında kendisi için ideal edineceği, hayranlık duyduğu bir devlet göremiyor. Bu zayıflık ve bölünmüşlük onları kendileri dışında teşekkül eden politikaları kabule zorluyor. Yakınlaştırmak şöyle dursun husumetleri artırıyor." saptamasını  örnek göstererek, "Türkiye'nin varlığı ve cumhuriyetin kazanımlarıyla şekillenen özgün pozisyonunu koruması İslam Dünyası için de hayati gözüküyor." diye yazdı.

Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum