Prof. Üresin'den koronavirüs ilacı ve aşısı müjdesi! Tarih verdi

Farmakolog Prof. Dr. Yağız Üresin, Türkiye'nin aldığı korona önlemlerini ve tatil kararlarının yerinde olduğunu belirtirken, ilaç ve aşı konusunda da takvim verdi.

Habertürk'te Hülya Hökenek'in hazırlayıp sunduğu Enine Boyuna programında, Türkiye'nin aldığı korona virüs önlemlerini değerlendiren Farmakolog Prof. Dr. Yağız Üresin önemli uyarılarda bulundu. Üresin virüse karşı geliştirme çalışmalarının sürdüğü ilaç ve aşının kullanıma sunulacağı tarihi de açıkladı. 

ÖNLEMLER YERİNDE

Dünya Sağlık Örgütü'nün pandemi ilan ettiği korona için 'kontrol edilebilir pandemi' ifadesini kullandığını belirten Prof. Dr. Üresin alınan önlemlerin daha sonraki olacakları önlemek için alındığının altını çizdi. 

KORONA İLACI MÜJDESİ

Hastalığın bulaşmasına ilişkin bilgiler veren Üresin, Sağlık Bakanı Koca'nın ifadesi ile 1, 1,5 ay direnilmesi gerektiğini söyledi. Sırf yazla birlikte virüsün yok olacağı anlamı çıkartılmasını istemeyen Prof. Dr. Üresin, Çin'in hastalığın belini 2 ayda kırdığını hatırlattı ve sonra da 'Ben size şunu garanti ediyorum" dedikten sonra korona ilacı müjdesini verdi. 

İLAÇ HAZİRAN BİTMEDEN ÇIKACAK, AŞI İSE SONBAHARDA

Üresin, "Eğer gerekecekse yazın ilacı da çıkacak. Gerekmeyeceğini düşünüyorum hala. İlaç çıkana kadar bu işin çözüleceğini düşünüyorum. Ama bir sürü ilaç ve aşı çalışması var. Aşı sonbahar gibi, ilaçsa haziranı bitirmeden. Ben bunu bir müjde olarak söylemiyorum, bu olacak diye söylüyorum. Haziranda önümüzde birkaç, ki şu an denenen eski bir ilaç var. Yazın da 2-3 ilaç çıkmış olacak." dedi. 

 

 

siyasetcafe.com

 

 

İzlenme: 1229
VİDEOYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Benzer Videolar