Putin'den Rusya'nın Ankara Büyükelçiliği'ne övgü

Putin'den Rusya'nın Ankara Büyükelçiliği'ne övgü

Rusya Devlet Başkanı Putin, ülkesinin Ankara’daki Büyükelçilik çalışmalarını takdir ettiğini belirtti

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rus anma etkinlikleri ile toplumsal faaliyetlere destek bağlamında Rusya Federasyonu'nun Ankara Büyükelçiliği çalışmalarını takdir ettiğini belirtti.

Kremlin Sarayı basın bürosu açıklamasına göre, Putin'in başkanlığında, Pobeda (Zafer) Rus organizasyon komitesinin 43. toplantısı video konferansla yapıldı. Toplantıda konuşan Putin, bazı ülkelerde Sovyet askerlerinin anıtlarına yapılan saldırıları sert dille kınayarak, "Bu askeri mezarlar, Kızıl Ordu'nun kurtuluş misyonunun kederli ve görünür bir hatırası olmaktadır. Ve maalesef bazı ülkelerdeki bu hatırasını ve hayatını kaybedenlerin mezarlarını barbarca silmeye, kötüye kullanmaya, anıtları yıkmaya çalışılıyor" dedi.

dikgazete.com'dan Fuad Safarov'un haberine göre böyle bir durumlarla mücadele edilmesi gerektiğine işaret eden Putin, burada yurtdışındaki Rus diplomatik kurumlarına da büyük görev düştüğünün altını çizdi.

Bu gibi faaliyetler bağlamında Rusya'nın Ankara Büyükelçiliği'nin de çalışmalarını takdir eden Putin, şunları söyledi: "Tekrar ediyorum, sistematik ve özenli bir çalışmaya ihtiyacımız var ve burada çok şey yurtdışındaki Rus diplomatik misyonlarına bağlı. Görevlileri (diplomatik kurum) Sovyet anıtlarının durumuna ve korunmasına sürekli olarak dikkat etmeli, burada prensipte, sert, tutarlı ve uluslararası hukukun gücüne dayanarak hareket edilmesi lazım. Ayrıca, Rusya Arama Hareketi'nin yabancı ortakları ve Ölümsüz Alayın uluslararası koordinatörleri de dahil olmak üzere tarihsel hatırayı korumayı amaçlayan toplumsal girişimlerini aktif olarak desteklemek gerekir. Örneğin, büyükelçiliklerimiz bunu bazı ülkelerde yapıyor: Sırbistan, Avusturya, Belçika, İrlanda, İspanya, Özbekistan, Türkiye ve Bulgaristan ve diğer bazı ülkelerde."  

Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.