Putin'den şok hamle! SSCB yeniden kuruluyor

Putin'den şok hamle! SSCB yeniden kuruluyor

Siyaset bilimci Jumshud Nuriyev verdiği bir röportajda SSCB'nin yeniden kurulacağını iddia etti.

Siyaset bilimci Jumshud Nuriyev verdiği bir röportajda SSCB'nin yeniden kurulacağını iddia etti.

 

İşte o röportaj;

 

- Anayasa Rusya'da değiştirildi. Referandum Başkan Putin'in istediği sonuçla sona erdi. Sizce bu değişiklikler kişisel çıkarlarına mı, yoksa iddia ettiği gibi Rusya'nın güvenliğine mi hizmet ediyor?

- Putin anayasayı çıkarları doğrultusunda değiştirdi. Putin'in kişisel çıkarları burada tekrar seçilmek için böyle bir adım atmış gibi vurgulanıyor. Fakat yeniden seçilmek Putin için zor bir iş değil. Çünkü başbakan olabilir ve tekrar geri dönebilir. Sistemi, çevresindeki herkes bir güvenlik görevlisi olacak şekilde kurdu, böylece kimse Putin'in iradesinin ötesine geçemez. Ancak Putin'in burada birkaç hedefi vardı.

İlk olarak, Putin anayasada yeni bir makale tanıttı. Uluslararası normlara göre, herhangi bir devlet, taraf olduğu uluslararası örgütün yasalarını, kurallarını ve ilkelerini benimser ve ülkesinin sınırları içindeki yasalara tercih eder. Putin ilk etapta bunu kırdı. Anayasada yapılan değişiklikler Rus hukukunun uluslararası hukukun üzerinde olduğunu belirtiyor. Putin, dünyaya açıkça, Rusya'nın dünya yasaları tarafından yönetilen bir devlet olduğunu ve bu devletin başı olduğunu ilan etti.

İkincisi, demokrasinin içsel bir imajını oluştursa da, santrifüjlü federasyonu güçlendirdi.

Üçüncüsü, SSCB'ye benzer bir devlet yaratma konusunu gündeme getirdi.

Buna ek olarak, Putin sadece Rusya'nın bir süper güç değil, aynı zamanda bir süper güç olduğu sorununu gündeme getiriyor. Yeni değişikliklerle Rusya, diktatörlüğe demokrasiden daha eğilimlidir. Aynı zamanda, diktatörlük yasalarının daha zorunlu ve daha güçlü olduğunu savunuyor. Başka bir deyişle, Putin hayalini kurduğu güçlü Rusya'yı yaratmak için anayasayı değiştirdi. Daha önce, bu hayali anayasa Putin'in dilinde idi, ancak şimdi resmi bir belge biçimindedir. Bu, hayallerinin gerçekleşmesi için ana referans noktası olacaktır.

Putin kendisi ve Rusya için politik, yasal, askeri, ideolojik ve uluslararası olarak istediğini yapıyor. Çok yönlü bir anayasa hazırladı. Bu, Rusya'yı aşırı koruyabilecek çok güçlü bir anayasa.

- Bu değişiklikler Rusya'ya ne vaat ediyor?

- Aslında soru şudur ki, bu Putin için ne vaat ediyor? Rusya'da askeri muhalefet yok ve tüm siyasi muhalefet parlamento düzeyinde. Başka bir deyişle, Rusya'nın bu çerçevenin dışında bir muhalefeti yoktur. Rusya'da, sokak psikolojisinde bir muhalefet olmadığı için seçimler aynı şekilde yapılır. Stalin, buradaki anahtarın kimin seçildiğini değil, kimin saydığını söyledi. Başka bir deyişle, Rusya'da olağanüstü olaylar olacağına ikna edici görünmüyor. Rusya'nın da akıllı bir muhalefeti var, çünkü Ruslar yasayı seviyor, önce devlet, sonra kişisel çıkarlar geliyor. Bu nedenle, Rusya'da hiçbir şeyin değişeceğine inanmıyorum. Bugün, Rusya ekonomik olarak zayıf fakat son derece agresif bir devlettir. Lenin 1919'da Rusya'nın şovenizmin yükseldiği bir zamanda büyümeye başladığını yazdı. Ruslar uçuruma dönmeyi başaran insanlar.

 

'AZERBAYCAN'IN EN BÜYÜK TRAJEDİSİ RUSYA'YA KOMŞU OLMASI'

 

Rusya'nın yakın gelecekte kendi ayakları üzerinde durabileceğini düşünüyorum. Bu aynı zamanda ekonomik alana da yansıtılacaktır. Rusya ve Çin'in birçok ortak ekonomik çıkarları olduğu unutulmamalıdır. Aynı zamanda Rusya'nın Hindistan ile ilişkileri normaldir. Dünyada zaten üç güç var: Amerika Birleşik Devletleri, Avrupa ve Asya. Üçüncü güç büyük insani, ekonomik ve politik potansiyele sahiptir. Son 20-25 yüzyılda çökmemiş tek bir imparatorluk olması tesadüf değil: Çin İmparatorluğu. Hala var. Başka bir deyişle, Rusya hala kendi çıkarları doğrultusunda hareket edebilir. Bu çerçevede devletlerin çıkarlarını korumayı başarıyor. Azerbaycan'ın en büyük trajedisi Rusya'nın komşumuz olması.

 

'SSCB 2021'DE YENİDEN KURULACAK'

 

- Referandumdan sonra anayasa, "Rusya SSCB'nin halefi" olarak değiştirilecek. O zamana kadar Rusya kendisini "SSCB'nin halefi" olarak nitelendirdi. Bu ne anlama geliyor ve arkasındaki nedenler neler?

- Aslında, SSCB çöktüğünde Rusya siyasi halefini ilan etti. Rusya, Azerbaycan da dahil olmak üzere SSCB cumhuriyetlerinin dış borçlarını ödemeyi üstlendi. Aksine, o zaman deneyimsizliğimizden yararlandılar ve daha sonra 118 milyon dolar aldatıldığımız ortaya çıktı. Başka bir deyişle, Ruslar en başından SSCB'nin ardılı olduklarını söyledi. Başkent St.Petersburg olacağı zaten belirlendi. Dünya Derin Devlet tarafından yönetilir. Pandemi, yeni bir dünya düzeninin oluşacağını da gösterdi. Rusya yeni sistemde yerini aldı. İster beğenip beğenmesek de, Rusya'nın bu görevi yerine getirmesi gerekiyor. Yani, SSCB'nin iyileşme olasılığı çok yüksektir. Bazı Batı kaynaklarına göre Eylül 2024'te yapılması planlanıyor. Ancak bu tarihi 2021'de tutma konusu gündeme geldi.

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

Siyasetcafe.com

 

Kaynak:turkustan.info

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum