Putin'in Ankara ziyareti alman basınında

Putin'in Ankara ziyareti alman basınında

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Türkiye ziyareti yabancı medyanın ilgi odağı oldu. Alman basını, Putin'in kendisini ve ülkesini "yeniden küresel bir güç faktörü olarak yerleştirmek istediği" şeklinde değerlendirmeler yaptı.

Frankfurter Rundschau Gazetesi, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Ankara ziyaretine yer verdiği yorumda, "Kremlin'in şefi çalkantılı doğuya, her şeyden önce kendini ve ülkesini dünya sahnesine yeniden küresel bir güç faktörü olarak yerleştirmek için ihtiyaç duyuyor" ifadelerine yer verdi.

Aynı zamanda Rusya'nın sanayisinin, silah ve nükleer santral gibi elinde kayda değer endüstri ürünü olarak ne varsa en fazla şekilde satmak istediğini öne sürülüyor. Gazete, DW Türkçe'nin yansıttığı yorumunda şöyle dedi:

"Böylece son dönemde sadece Suriye değil, aynı zamanda Mısır, Suudi Arabistan ve Türkiye de doğulu süper güce füze ve savaş jeti sipariş etti. Kremlin hükümdarının bunu muntazaman yapması, hoşlanılmayan ve yine bölgede silah satan Amerikalılara uyarı mesajı vermesi gerekiyor. Tüm tarafların silah depolarıyla çözülmemiş siyasi sorunlar da büyüyor. Bölge için manzara hoş değil.”

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.