Putin'in vaftiz kızı Ksenia Sobchak 'Rusya'dan kaçtı' iddiası

Putin'in vaftiz kızı Ksenia Sobchak 'Rusya'dan kaçtı' iddiası

Rusya lideri Putin'in vaftiz kızı olarak bilinen Rus TV sunucusu ve gazeteci Ksenia Sobchak'ın Rusya'nın Ukrayna'yı işgalini eleştirdiği iddiasıyla evine yapılan baskının ardından Belarus üzerinden Litvanya'ya kaçtığı iddia edildi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in vaftiz kızı olduğu iddia edilen gazeteci Ksenia Sobchak'ın ülkeden kaçtığı öğrenildi. Sobchak'ın Rusya'nın Ukrayna'yı işgalini eleştirdiği iddiasıyla polisin evine baskın düzenlemesinden saatler sonra Belarus üzerinden Litvanya'ya giden uçağa bindiği bildirildi.

The Guardian’da yer alan habere göre, Rusya’da oldukça tanınan Sobchak ilk olarak reality show sunucusu olarak ünlenmiş daha sonra gazeteciliğe yönelmişti.

Rusya Devlet Başkanı Putin’in daha önce Sobchak’ın eski St. Petersburg Belediye Başkanı olan babası Anatoly Sobchak hakkında “mentorum” ifadesini kullandığı belirtmişti. Ksenia Sobchak’ın Putin’in vaftiz kızı olduğu iddia ediliyor.

Rus medyası, Sobchak’ın hakkında arama kararı olmasının ardından polisi İstanbul üzerinden Moskova-Dubai uçak bileti alarak kandırdığını, Belarus-Litvanya sınırını geçerek ülkeden kaçtığını aktardı.

 

LİTVANYA'YA İSRAİL PASAPORTUYLA GİRDİ


Sobchak’ın Litvanya’ya İsrail pasaportuyla girdiği belirtildi. Sobchak’ın arama kararıyla ilgili gerekçe detaylı bir şekilde açıklanmasa da siyasi sebeplerle olduğu belirtiliyor.


Siyasetcafe.com

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.