Rakamlarla İşte O Derbi: Aslan Isırgan Fener İse…

Rakamlarla İşte O Derbi: Aslan Isırgan Fener İse…

Süper Lig'de bugün yapılacak olan dev derbi öncesi. Çıkan neticelere göre sarı-lacivertli takım fizik gücü ile ön plana çıkarken, Galatasaray ise hem rakipten top kazanma hem de hücum aksiyonlarında rakibinden bir adım önde.

ATTIĞI ŞUT AZ İSABETİ ÇOK

Galatasaray, rakip kaleye şut atmada maç başına 13 ortalama ile ilk iki sırayı paylaşan Osmanlıspor ve Beşiktaş'ın gerisinde kaldı. 

Fakat Cim Bom, 5,8 olan isabetli şut ortalaması ile açık ara zirvede yer alıyor.

Fenerbahçe 12,8 şut ortalaması ile 4. sıraya, 4 isabetli şut ortalaması ile de 9. sıraya adını yazdırdı.

HER 100 HAMLENİN 81'İNDE BAŞARI

İki ekibin de birbirine yakın performanslarının başında ise saha içinde yaptıkları tüm aksiyonlardan elde ettikleri başarı.

Buna göre Galatasaray 913 hamlesinin 739'unda yani yüzde 81'inde başarı sağlarken, Fenerbahçe ise 907 hamlede 731 başarı sağladı ve aynı yüzdeye ulaştı. İki ekip de bu yerde ilk iki sırada yerini aldı.

GALATASARAY NEFES ALDIRMIYOR

Rakibine kaptırmış olduğu topları geri kazanma alanında ligde açık ara ilk sırada olan Galatasaray, maç başına 43 başarı sağlarken, Fenerbahçe'de ise bu değer 35 oldu. Sarı-kırmızılı takımı, Karabükspor ve Kasımpaşa takip etti ve Fenerbahçe ancak 6. sırada kendine yer bulabildi.

YERDE FENER HAVADA CİM BOM

Fenerbahçe girdiği 161 ikili mücadelenin 85'ini kazanarak bu yerde Süper Lig'in en iyisi oldu.

Lider Galatasaray ise 155'de 81 ile 3. sırada olurken, sadece defans hattında 81'e 50'lik başarısı ile başı çekiyor.

Mücadelelerin yerden olması durumunda Fenerbahçe 115 ikili mücadelenin 61'ini kazanarak ilk sıraya çıkarken, hava toplarında ise 33 denemenin 19'unu alan ve yüzde 56'lık yüzdesi olan sarı-kırmızılı takım ligin ilk sırasında.

BOL KISA VE GARANTİ PASLAR

Takımların pas performanslarına bakıldığında ise iki takımın da bol pas yaptığı, pasların boyunu kısa tuttuğu ve isabet oranın da yüksekliği görülmekte.

Buna göre Aslan maç başına 589 pasında 506 isabet sağlayıp, yüzde 86 ile başı çekerken, Kanarya ise 565 pasında 486 isabet ve yüzde 86 yüzde ile 2. sırada yerini aldı.

KANARYA'NIN PASI ÇOK NETİ YOK

Çok sayıda pas yapmasına rağmen istediği kadar net gol pozisyona bir türlü giremeyen Fenerbahçe, kilit pas (gollük pozisyona girmeye yönelik) değerinde fakat 11. sırada yer aldı. 

İlk sırada 22 kilit pas yapan Galatasaray bulunurken, ikinci sıra yıldız isimleri kadrosunda barından Antalyaspor'a ait.

Galatasaray'ın ev sahipliğinde oynanan 60 derbide, sarı kırmızılılar 23 defa kazanırken, Fenerbahçe 15 galibiyet aldı.

Galatasaray en son 2007-2008 sezon ilk sekiz haftasında yenilmemişti. O sezon da 79 puanla şampiyon olmuştu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.