Rakip futbolculara saldıran Amedspor’lu Mansur Çalar futboldan men edildi

Rakip futbolculara saldıran Amedspor’lu Mansur Çalar futboldan men edildi

Diyarbakır’da oynanan Amedspor – Sakaryaspor maçında ev sahibi ekibin oyuncularından Mansur Çalar, rakip takım futbolcularına maç öncesi saldırmış ve bu görüntüler büyük tepki çekmişti.

Maç öncesi sahada ısınan Sakaryaspor’lu futbolculara saldıran Amedspor’lu Mansur Çalar, PFDK’nın aldığı kararla futboldan men edildi.

Amedspor – Sakaryaspor maçı öncesi konuk takım oyuncularına saldıran Mansur Çalar için sahaya kesici aletle girdiği iddia edilmişti. 

Bu iddialar henüz ispatlanamazken, Mansur Çalar’ın maç öncesi sahada ısınan Sakaryaspor’lu futbolculara saldırdığı görüntüleri uzun süre gündemi meşgul etmişti.

Maçın ardından Sakaryaspor’lu futbolcular Mansur Çalar’dan şikayetçi olmuş, Amedspor Kulübü ise oyuncusu hakkında ‘linç kampanyası’ yapıldığını öne sürerek saha içinde olay çıkaran futbolcusunu savunmuştu.

Mansur Çalar, Sakaryaspor maçındaki hareketleri nedeniyle disipline sevk edilmişti. PFDK’dan yapılan açıklamayla Mansur Çalar futboldan men edildi.

33 yaşındaki futbolcuya 4 yıl müsabakalardan men cezası verildi ancak cezanın 3 yılı aşması nedeniyle Futbol Disiplin Talimatının 95/1’inci maddesi gereğince sürekli hak mahrumiyeti cezası uygulandı. Mansur Çalar’a ayrıca 25 bin lira da para cezası verildi.

Sakaryaspor – Amedspor maçında yaşanan olaylar nedeniyle ev sahibi ekibe ise 1 maç seyircisiz oynama ve 15 bin lira para cezası verildi.

Amedspor’dan Muhlis İstemi’ye 5 maç men ve 3 bin lira para cezası, Muhammed Ali Özdemir’e ise 4 maç men ve 2 bin 400 lira para cezası verildiği bildirildi.

Aynı müsabakada Sakaryaspor’un futbolcusu Serkan Odabaşıoğlu’na ise 5 maç men ve 3 bin lira para cezası verildi.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.