Rallikros izleyenlerin nefesini kesti

Rallikros izleyenlerin nefesini kesti

2019 Türkiye Rallikros Şampiyonası final yarışı, Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu tarafından Körfez Yarış Pisti‘nde düzenlendi. Organizasyon renkli görüntülere sahne oldu.

Bursa ve İzmir’de düzenlenen eleme yarışları sonucunda finalde yarışmaya hak kazanan 50 sporcudan 16’sının 4 ayrı kategoride mücadele ettiği organizasyon, 1.500 metre uzunluğundaki yarı asfalt yarı toprak parkurda çoklu çıkış formatında koşuldu. 3 sıralama ve bir de final yarışından oluşan organizasyonda, özellikle final turlarında nefes kesen çekişmeler pisti dolduran seyirciler tarafından heyecanla takip edildi.

1a-min.jpg

Kategori 1’de yarışın en genç sürücüsü olan 19 yarışındaki Berke Yavuz birinciliği ve sezon şampiyonluğunu kazanırken İzmir’den Mehmet Tuğrul Bakkal ikinci sırada finiş gördü. Bu kategoride yarışan Ahmet Atış antrenman turlarında, Ali İşeri sıralama turlarında, Engin Apaydın ve Engin Karadağ ise final turlarında meydana gelen mekanik arızalar nedeniyle yarışı tamamlayamayan isimler oldular.

 

bb-min.jpg

Kategori 2’de yarışan İstanbullu finalist Halid Avdagiç birinciliğin ve şampiyonluğun sahibi olurken, Bursalı Ahmet Tuna Muhtar ikinciliği yine Bursa’dan Mehmet Gökseven de üçüncülüğü elde etti. Tanju Çelen antrenman turlarında, Gürkal Menderes ise final turlarında yaşadıkları mekanik problemler nedeniyle hafta sonundan puansız ayrıldılar.

 

 

Kategori 3’te Bursalı finalist Çağlayan Çelik birinciliğe ve şampiyonluğa uzanan isim olurken Kemal Gamgam ikinci ve Bahadır Sevinç de üçüncü oldu.

 

 

Kategori 4’te ise birincilik ve şampiyonluğuna ulaşan isim, bu sezon GP Garage My Team adına yarışmaya başlayan Bursalı Erhan Akbaş oldu. İzmirli finalistlerden Ali Çatalbaş‘ın ikinciliği kazandığı bu kategoride, Halim Ateş antrenman turlarında yarışa veda etti.

 



Drift pilotların Doğukan Manço, Fukran Karan ve Aykut Şimşir‘in gösterileri ile renklenen organizasyon yarış sonunda düzenlenen ödül töreni ile sona erdi.

 

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.