Real Madrid başkanı Türkiye ligini aşağıladı

Real Madrid başkanı Türkiye ligini aşağıladı

Futbol dünyasına damga vuran Avrupa Süper Ligi'nde ayrılıklar üst üste geldi. Real Madrid Başkanı Florentino Perez 'Henüz bitmedi' dedi. Perez'in 'Türkiye' sözleri ise dikkat çekti

 

Avrupa Süper Ligi'nden ayrılmayan yalnızca 2 takım kaldı. İngiltere'nin ardından İtalya ve İspanya'dan peş peşe ayrılık açıklamaları geldi. Kısa sürede yaşananların ardından organizasyonun başkanlığını üstlenen Florentino Perez, gelinen son noktayı anlattı.

Perez, son dönemde gündemde olan ve açıklanmasıyla birlikte futbol dünyasında büyük ses getiren Avrupa Süper Ligi'nin askıya alındığını duyurdu. Perez'in Türkiye Süper Lig'i hakkında kullandığı ifadeler de dikkat çekti.

'SÜPER LİG PROJESİ ÖLMEDİ'

Projenin askıya alındığını dile getiren Perez, "Üzgünüm, hayal kırıklığı yaşıyorum. 3 yıldır bu proje (Avrupa Süper Ligi) üzerinde çalışıyorduk. Şampiyonlar Ligi formatının artık modası geçti. Hayatımda böylesine organize şekilde saldırı görmedim. Tehditler, küfürler... Sanki birini öldürmüşüz, futbolu öldürmüşüz gibiydi. 6 İngiliz kulübü içinde ilgisi daha düşük olan biri vardı, o da diğerlerini etkilemeye başladı. Korku vardı. 6 İngiliz'den biri tam olarak ikna olmuş değildi. Süper Lig projesi ölmedi, hayatta. Sadece askıya aldık" dedi.

'ÖNEMLİ OLAN BÜYÜK TAKIMLARIN OYNAMASI'

Perez sözlerini, "Hepinize yalan söylediler. Yerel liglerin sona ereceği, futbolun doğasının bozulacağı, futbolu öldüreceğimiz söylendi. Bunlar doğru değil. Bu yalanları yayanların kaybetmek istemedikleri ayrıcalıkları var. Bu proje işe yaramadıysa, bir başkası yarayacak. Unutmayın, 12 kulüp bağlayıcı bir sözleşme imzaladı. Juventus ve Milan ayrılmadı, Barcelona düşünüyor. Belki biraz değiştirebiliriz. İngiltere ve İspanya'dan en büyük 4 takım girer. Önemli olan büyüklerin oynaması, böylece çocuklar bu maçları izleyecek" ifadeleriyle sürdürdü.

TÜRKİYE SÜPER LİGİ 'KÜÇÜK BİR LİG' OLARAK TARİF ETTİ

Türkiye'den bir takım almalarının problem olacağını da belirten Perez, "Herkes bir an dürüst olsun, kimsenin izlemediği maçlar var. Benim izlemekte zorlandığım maçlar var ve bu maçlar İngiltere'de, İspanya'da, İtalya'da. Her şeye açığız ama örneğin küçük bir ligden, Türkiye'den bir takım girmek isterse problem olur. Çünkü para büyük maçlardan, büyük rekabetlerden geliyor" şeklinde konuştu.

Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.