'Reza Zarrab'ın konuşması lazım'

'Reza Zarrab'ın konuşması lazım'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu önemli açıklamalarda bulundu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Merkez Yönetim Kurulu (MYK) ve Parti Meclisi (PM), toplantıları arasında basın toplantısı düzenledi.

Kılıçdaroğlu toplantıda şunları söyledi:

 

"ADAYLARIMIZIN BÜYÜK KISMINI BELİRLEDİK

 

Parti meclisimizin değerli üyeleri bir seçim sürecinin çalışmalarını yapıyoruz. Adaylarımızın büyük bir kısmını belirledik. Umarım güzel bir toplantı yaşamış oluruz.

 

"DÖRT BAKANI ELE GEÇİRDİ"

 

17 Aralık'ın üzerinden çok zaman geçti. 17 Aralık bizim tarihimizde rüşvet ve yolsuzluk açısından çok önemli bir tarih. Türkiye Cumhuriyeti'nde bu denli büyük bir yolsuzluğun yapıldığı hiç görülmemiştir. Sıradan bir yolsuzluk olayı değildir. Bildiğimiz türde bir yolsuzluk olanı değildir. Yabancı uyruklu birisinin dört bakanı ele geçirmesi vardır. Reza Zarrab'ın dört bakanı açıkça yönetmesi vardır, para karşılığında. Bakanlar Kurulu'nda görev yapan, başbakanın bilgisi dahilinde yürütülen devlete karşı bir operasyon vardır.

 

MİT BAŞBAKAN'I UYARMASAYDI 'HABERİ YOK' DERDİK

 

MİT eğer Başbakanı uyarmasaydı, derdik ki başbakanın haberi yok bu işte. Ama 18 Nisan'da uyarıyı yapıyor. Reza Zarrab'a dikkat edin diyor. Reza Zarrab bizim Türkiye'de holdingi olan bir vatandaşımız değil. sıradan bir yurttaş da değil. Parayla Türkiye cumhuriyeti vatandaşlığını da alan birisi. Bakanlar Kurulu'na sızan birisi. Parayla her türlü işi yaptıracağına inanan birisi. Bakana 700 bin liralık kol saatini armağan eden birisi. Bakanların çocuklarını yöneten birisi. Sıradan bir olay değildir.

 

"ZARRAB'IN KONUŞMASI LAZIM"

 

Bu sıradan bir yolsuzluk ve rüşvet operasyonu değildir. Uluslararası boyutu olan bir operasyon bu. Reza Zarrab'ın konuşması lazım ve başbakanın konuşması lazım. Bu kadar büyük bir operasyon yapılıyor. Dört bakanı istifa ediyor. Başbakanın kullandığı tek cümle var, paralel devlet bize operasyon yaptı. Senin bakanlarına rüşveti kim verdi? sen önceden uyarıldın. Neden konuşmuyorsun? Biz kutu diyoruz, o paralel devlet diyor. Kutunun içinde 4,5 milyon dolar diyoruz, o paralel devlet diyor. 700 bin liralık saat diyoruz o paralel devlet diyor. O kasaların içinde milyon dolarlar var diyoruz o paralel devlet diyor.

 

'NE İSTEDİNİZ DE VERMEDİK' DİYEN KİMDİ?

 

Hadi kasayı saati bir köşeye koyduk. Sen bana kutudan bahset arkadaş kutudan. Vatandaş senden bir cevap bekliyor. O genel müdürün evinde o milyon dolarlar niye vardı? Hiç konuşmuyor, bu konulara hiç girmiyor. Paralel devlet var, devlet bize müdahale ediyor. Şu sorunun yanıtını emin olun yeni dillenen çocuk şu sorunun yanıtını verir. Ne istediniz de vermedik diyen kimdi? Dönüp de bugün suçladığı kişilere siz ne istediniz de biz vermedik diyen kimdi? Kendisiydi. Peki sen neden şikayet ediyorsun? Sanki kendisi başbakan değil, başka bir ülkenin yöneticisi.

 

Yine ikinci bir not düşüyorum. Soruşturma sırasında savcının bilgisi dahilinde polisler görevden alınırsa o yargıya müdahale sayılır.

 

Meclis başkanının bir saptaması çok doğrudur... Çöken maddenin iki bölümünü sizlerle paylaşmak isterim.

 

Şimdi bütün bunların üzerine parlamentoya yeni yasa teklifleri geliyor. Benmerak ediyorum yasak getiren bir paket nasıl demokratikleşme paketi olur? İnternet yasağı getiriyorsunuz. Adına demokratikleşme paketi diyorlar. Araya da biz itiraz etmeyelim diye bir iki şey koyuyorlar.

 

Sen hiç meraklanma CHP iktidarında özel yetkili mahkemeler olmayacak. Kul hakkı yiyenlerden de hesap soracağız."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.