Rıza Çalımbay’dan çok özel açıklamalar

Rıza Çalımbay’dan çok özel açıklamalar

Trabzonspor’un teknik direktörü Rıza Çalımbay, TRT Spor muhabirlerinden Barış Yurduseven’e çok özel açıklamalarda bulundu.

Bordo – Mavili takımın başına Yeni Malatyaspor maçı ile geçen fakat aldığı mağlubiyet ile taraftarların yüzünü güldüremeyen Rıza Çalımbay Galatasaray galibiyeti ile rahat bir nefes aldı.

Spor Toto Süper Lig’e bu sezon şampiyonluk parolasıyla giren ve sezon başında önemli oyuncuları kadrosuna katan Trabzonspor’da istenilen performans ve puanlar henüz kazanılamadı.

Teknik direktör Ersun Yanal ile yollarını ayırdıktan sonra takımın başına Rıza Çalımbay’ı getiren Trabzonspor yönetiminde Galatasaray galibiyetinin ardından yüzler gülüyor.

Teknik direktör Rıza Çalımbay, Kayserispor ile deplasmanda oynayacakları maç öncesinde önemli açıklamalar yaptı.

Yeni Malatyaspor maçına 2 gün hazırlıkla gittiklerini söyleyen Rıza Çalımbay, “Şuan oynasaydık o maçı aynı kadroyla çıkmazdık. Hala %100 oyunumuzu ortaya koyamadık, sistemi oturtamadık” dedi.

Taraftarın desteğinin çok önemli olduğunu vurgulayan Rıza Çalımbay, “Taraftarlarımıza teşekkür ediyorum. Futbolcularıma taraftarı kazanmamız lazım dedim ve oyuncularımız ve taraftarlarımız bütünleşti. Biz bu değiliz ama daha iyi olacağız. İstediklerimizin hepsini Galatasaray maçında ortaya koyabilseydik daha farklı kazanırdık” diye konuştu.

İşte Rıza Çalımbay’ın yaptığı açıklamaların tamamı;

“Hedefimiz Trabzonspor’u en yüksek yerlere taşımak, bakıldığında bu zor değil. Seri galibiyetler yakalamamız lazım. Trabzonspor’un hedefleri hiçbir zaman bitmez. Galatasaray maçında Onazi ve Okay Yokuşlu iyiydi ama Kucka ve Sosa ne olacak diye bakmıyoruz. Rekabet olacak, forma için savaşacaklar. Teknik direktörlüğün en zorluğu da bu, oyuncu seçmek.

Kayserispor’a dikkat etmemiz lazım, tedbirimizi alacağız. Başkanla sürekli konuşuyoruz. Başkanımız yoğun olduğu için rahatsız etmek istemiyorum ama hep beni arıyor.

Hugo Rodallega, kısa sürede tanıdığım kadarıyla çok iyi bir insan, yaptığı harekete şaşırdım, demek ki onu da zor durumda bıraktılar. Hiçbir Türk ırkçılık yapmaz, yabancılar burada misafirdir ve bizlerde misafirperverizdir. Orada yanlış anlaşılma olmuştur. Hugo Rodallega’yı kazanmamız lazım, bu olaylara sünger çekmemiz lazım.

Kucka’nın Kayserispor maçında da oynaması zor gözüküyor. Burak’ın geldiğimde sıkıntıları vardı, %100’e gelene kadar oynatmayacağız.

Biz Trabzon’da ne yemeyi  düşünüyoruz ne de gezmeyi. Tesis, otel arası gidip geliyorum. Sadece Kadir ağabeyimin (Kadir Özcan) mezarlığına gittim, Trabzon’u gezme fırsatım olmadı. Hele bir iyi yerlere gelelim.

Trabzonspor’da kupa kaldırmamamız için bir sebep yok. Taraftarlarımız aç, bekliyor. Başarı gelmemesi için hiçbir neden yok. Şenol Güneş, şu anda Türkiye’nin en iyi takımını yaptı. Kendisini tebrik ediyorum. Biz de aynısını burada yapacağız.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.