Roma, Cengiz Ünder’le ilgili son kararını verdi

Roma, Cengiz Ünder’le ilgili son kararını verdi

İtalya Seri A Ligi ekiplerinden Roma forması giyen Cengiz Ünder’le ilgili flaş bir iddia ortaya atıldı. Kulüp yönetiminin, Cengiz Ünder’i sezon sonunda takımdan göndereceği ve genç oyuncu için 40 milyon Euro bonservis bedeli belirlediği öğrenildi.

Roma Kulübü, uzun zamandır sakatlığı nedeniyle forma giyemeyen Cengiz Ünder’in geleceğine ilişkin son kararını verdi. İtalya basını, Roma’da forma giyen 21 yaşındaki Cengiz Ünder’in sezon sonunda takımdan ayrılacağını öne sürdü. 

Sport Mediaset’te yer alan habere göre, Roma, Cengiz Ünder’i satış listesine koydu. Genç oyuncu için belirlenen bonservis bedeli ise 40 milyon Euro.

Roma’nın bu kararı almasındaki en büyük etkenin ise, Finansal Fair Play kriterlerine uygun bir mali tablo oluşturmak olduğu belirtildi. Öte yandan, gelecek sezon Şampiyonlar Ligi’ne katılamama ihtimalinin de olması bu kararın alınmasında önemli bir rol oynuyor.

Şuan ligde 7’nci sırada bulunan Roma’nın, Şampiyonlar Ligi’ne katılabilmesi için ligi ilk 4 sırada bitirmesi gerekiyor. Bu ihtimali uzak gören Roma Kulübü yöneticileri, UEFA kriterlerine gelecek sezon takılmak istemiyor.

cengiz-under.jpg

Roma ile 2022’ye kadar sözleşmesi bulunan Cengiz Ünder, bu sezon 6 gol, 9 asistlik bir performans sergiledi. Milli futbolcunun adı, Bayern Münih ve Chelsea gibi takımlarla anılıyordu. 

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.