Ruhani'den Erdoğan'a 'Esad ile zirve teklifi'

Ruhani'den Erdoğan'a 'Esad ile zirve teklifi'

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a İran, Türkiye ve Suriye liderlerinin bir zirve toplantısında bir araya gelmesini önerdi.

Ruhani ile Erdoğan arasında bir telefon görüşmesi gerçekleşti.

İran devlet televizyonu, telefon görüşmesinde Ruhani’nin Erdoğan’a İdlib’in durumunun çok karışık olduğunu söylediğini belirtti. Ruhani, ayrıca “İdlib’deki masum insanlar korunmalı” çağrısında bulundu.

Reuters’ta yer alan habere göre, Ruhani, görüşmede İdlib’de “kökünden sökülmesi gereken tehlikeli teröristlerin” olduğunu ifade etti.

 

ESAD İLE ZİRVE TEKLİFİ

 

Ruhani, telefonla görüştüğü Erdoğan'a İran, Türkiye ve Suriye liderlerinin bir zirve toplantısında bir araya gelmesini önerdi.

Ruhani ayrıca Türkiye-Rusya-İran’ın kurduğu Astana sürecinin önemine de vurgu yaparak, Türk, Rus ve İran liderlerinin bir araya geleceği zirve toplantısına Tahran'ın ev sahipliği yapabileceğini de söyledi.

 

İLETİŞİM BAŞKANLIĞI’NDAN AÇIKLAMA

 

İletişim Başkanlığı tarafından görüşmeye dair yapılan açıklamada “Erdoğan ile Ruhani’nin görüşmesinde, İdlib başta olmak üzere, bölgesel meseleler ve ikili ilişkiler ele alındı” denildi.

 

suriye-siyasetcafe00000000000000.JPG


Kremlin'in basın ofisinden yapılan açıklamada Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in İran Cumhurbaşkanı Ruhani ile bir telefon görüşmesi yaptığı belirtildi. Telefon görüşmesinde liderler Suriye’ye ilişkin Astana üçlüsü olarak varılmış olan anlaşmaların tamamıyla uygulanması gerektiğini kaydetti.


ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

 

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile yaptığı telefon görüşmesini anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Dün Sayın Putin’e de söyledim ‘Üs kuracaksanız yine kurun. Ama bizim önümüzden çekilin. Bizi rejimle baş başa bırakın’ dedim. Rusya’nın Suriye’de menfaatleri nedir inanın bunu çözebilmiş değiliz” ifadelerini kullanmıştı.

 


siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.