Rus gazeteci Nobel ödülünü Ukraynalı çocuklar için satacak

Rus gazeteci Nobel ödülünü Ukraynalı çocuklar için satacak

Rus gazeteci Dmitriy Muratov, geçen yıl kazandığı Nobel Barış Ödülü’nü Ukraynalı çocuklar için açık artırmaya çıkardığını duyurdu.

Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan savaş sebebiyle Rus gazeteci Dmitriy Muratov, geçtiğimiz yıl kazandığı Nobel Barış Ödülü’nü Ukraynalı çocuklar için açık artırmaya çıkaracağını söyledi.

Muratov'un sahibi olduğu Novaya Gazeta'nın resmi sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Ukraynalı çocuklara yardım etmek için verebilecek en önemli şeyin feda edilmesi gerektiğini anlıyoruz. Nobel altın madalyasını açık artırmaya çıkarmaya karar verdik. 1 Haziran'da Rusya ve Ukrayna'da çocuk bayramı kutlanmaya devam edilirken, müzayede evi tarafından desteklenen müzayede ile ödülünün açık artırması başlıyor. Müzayede 20 Haziran'da kutlanan ‘Dünya Mülteciler Günü’nde New York'taki Times Meydanı'nda canlı müzayede ile son bulacak. Elde edilen gelir UNICEF fonuna aktarılacak." denildi.

 

GAZETE YAYINI DURDURMUŞTU

 

Muratov, 2021 yılının Nobel Barış Ödülü'nü alırken Kremlin karşıtı yayınlarına ve söylemlerine devam etti.

Geçtiğimiz 24 Şubat tarihinde Rusya'nın Ukrayna'ya başlattığı saldırılardan sonra Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelensky'e soru yönelten ve röportajını gazetesinden yayınlayan Muratov hakkında ve gazetesine karşı soruşturma başlatıldı.

İHA'nın haberine göre, bu soruşturma sonrası gazetenin yayınlarını Ukrayna'ya süren askeri operasyonların sona ereceği güne kadar durdurduğunu açıklayan Muratov, son olarak bir tren seyahatinde kırmızı boya ile saldırıya uğramıştı.

 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.