Rus işadamı Alex Konanykhin, Putin'in başına 1 milyon dolar ödül koydu!

Rus işadamı Alex Konanykhin, Putin'in başına 1 milyon dolar ödül koydu!

Rus iş adamı Alex Konanykhin, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i "ölü ya da diri" ele geçirene 1 milyon dolar teklif ettiğini açıkladı.

Batılı hükümetler ve şirketler, Putin'i ve özellikle de Rusya'nın yönetici seçkin sınıfını ekonomik olarak cezalandırmaya ve yaptırımlar uygulamaya çalışarak işgale yanıt verdi.

Şu anda ABD'de bulunan bir Rus iş insanı tarafından verilen teklif ödül ise işgale yönelik tepkiler artmaya devam ederken, Rus liderini ekonomik yaptırımların yaptığından 'çok daha doğrudan' bir hedef haline getirdi.

Rus bir girişimci -ve eski bankacı- Alex Konanykhin, Rusya'nın komşusu Ukrayna'ya karşı giriştiği savaşın ilk haftası biterken, Putin'in başına 1 milyon dolar ödül koyduğunu açıkladı.  

 

'BUNU AHLAKİ GÖREVİM OLARAK GÖRÜYORUM'

 

Konanykhin, Salı günü kişisel Facebook sayfasında paylaştığı bir gönderisinde, subay veya memurlara 'Putin'i, Rus ve uluslararası yasalara göre bir savaş suçlusu olarak tutuklamaları için 1 milyon dolar ödemeye söz verdiğini' söyledi. Ayrıca Konanykhin gönderide, "Bir etnik Rus ve aynı zamanda bir Rusya vatandaşı olarak bunu ahlaki görevim olarak görüyorum" ifadelerine yer verdi.

Profil resminde Ukrayna ulusal bayrağının sarı ve mavi renkleriyle bir gömlek giyerken görünen Konanykhin, paylaşımında "Ukrayna'ya Putin'in saldırısına dayanmaları için kahramanca çabalarına yardımını sürdüreceğini" söyledi. 

 

'ÖLÜ YA DA DİRİ'

 

Ayrıca Konanykhin'in daha önce paylaştığı bir gönderide daha önceki bir, 'Putin Aranıyor:  Ölü ya da diri. Vladimir Putin'i toplu katliam için tutuklayın" yazan bir resim içeriyordu. 

Sovyetler Birliği'nin dağılmasından sonra servetini kazanan ve öne çıkan Konanykhin, yaptığı paylaşımla özellikle Rusya'da gündem oldu. 

 

Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.