Rus tarihçi Karabağ savaşının ne zaman biteceğini açıkladı

Rus tarihçi Karabağ savaşının ne zaman biteceğini açıkladı

Karabağ'ı işgalden kurtarmak için başlatılan savaşın bu ay biteceğini söyleyen Rus tarihçi Oleg Kuznetsov, "savaş suçları mahkemesi kurularak işgalci Ermeniler yargılanmalıdır" dedi.

27 Eylül 2020 tarihinde Ermenistan'ın saldırıları neticesinde tüm cephelerde savaş durumu ilan eden Azerbaycan, başlattığı harekat neticesinde şu ana kadar 200 yerleşim birimini Ermenilerden geri aldı.

Azerbaycan Ordusu'nun gösterdiği başarı neticesinde 28 yıldır işgal altında bulunan şehirler, ilçeler ve köyler teröristlerden temizleniyor.

Azerbaycan, Ermenistan savaşını yorumlatan Rus tarihçi Oleg Kuznetsov, savaşın bu ay biteceğini iddia etti.

Kuznetsov yaptığı açıklamada şunları söyledi:

 

ERMENİ SAVUNMA ORDUSU SON GÜNLERİNİ YAŞIYOR

Askeri analistler arasında Karabağ "savunma ordusunun" son günlerini  yaşadığına dair hiçbir şüphe yoktur. Azerbaycan Ordusunun Karabağ'daki başarısı o kadar etkileyicidir ki, Şuşa'ya büyük bir saldırı ek kuvvetler gelir gelmez başlayabilir. Bundan sonra Ermeni garnizonlarının erzaksız teslimiyetini kabul etmek için Hocavend ve Laçin'e yönelik saldırılar stratejik önemini hemen kaybedecek ve arka cepheye geçecektir.

SAVAŞ  BU AY BİTECEK

Kuznetsov'un yaptığı değerlendirmeye göre, güçlerin yeniden toplanması 7-10 gün sürecek ve ardından iki haftaya kadar sürecek büyük bir saldırı gerçekleşecek. Sonuç olarak, terörist yarı devlet "Dağlık Karabağ Cumhuriyeti" tarihi sona erecek.

Karabağ'daki ayrılıkçı işgalci rejimin zaten bir suçlu olduğunu ve bu nedenle kınama talep ettiğini anlamak gerekiyor. Hitler'in suçlularının Nürnberg Duruşmaları, yalnızca Nazizmin ideolojik başkenti olduğu için Nürnberg'de yapıldı. R "Ermeni Nazi ideolojisi nihai ve eksiksiz şeklini Hocalı katliamından sonra bulduğu için, o şehrin mahkemesinde Ermeni savaş suçlularına karşı bir askeri mahkeme açılması gerekiyor" 

HOCALI ASKERİ MAHKEMESİ KURULMALI

Hitler'in Nürnberg'de yargılandığını ve "Artsakhistlerin" (Karabağ işgalcisi Ermenilerin)  Hocalı'da yargılanması gerektiğini kaydetti:

"Bu nedenle," yarı-terörist "yarı devletin başlıca savaş suçlularına karşı bir Hocalı askeri mahkemesi kurulması ihtiyacından bahsediyorum.

 

siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.