Rus uyruklu kadın, Yunanistan'da sahte kimlikle casusluk yaptı

Rus uyruklu kadın, Yunanistan'da sahte kimlikle casusluk yaptı

Yunanistan'ın başkenti Atina'da Rusya uyruklu kadının sahte kimlikle casusluk yaptığının tespit edildiği bildirildi.

Yunanistan'ın başkenti Atina'da casusluk yapan bir kişi ortaya çıkarıldı. Rusya uyruklu kadının, sahte kimlikle casusluk faaliyetleri yürüttüğü tespit edildi.

Yunan Devlet Ajansı ERT'nin haberinde, Pangrati semtinde örgü ve el işi malzemelerinin satıldığı dükkanın sahibi kadın casusun, "Maria" ismini kullandığı belirtildi.

Yunan İstihbarat Teşkilatı'nın (EYP), yabancı bir ülkenin istihbarat teşkilatı adına çalıştığını belirlediği Rus uyruklu kadının gerçek isminin "İrina A.S." olduğu kaydedildi.

 

ÖLEN BEBEĞİNİN KİMLİK BİLGİLERİYLE YAŞADI

 

Kadın casusun hem örgü ve el işi malzemeleri satılan dükkana sahip bulunduğu hem de kendisini fotoğrafçı olarak tanıttığı, 1991'de ölen bebeğin kimlik bilgileriyle Yunanistan'da yaşadığı ifade edildi.

Rus casus hakkındaki ilk şüphelerin nüfus kayıt belgelerinde tutarsızlık olduğunun anlaşılması üzerine başladığı belirtilen haberde, kayıt defterindeki bazı sayfaların yırtılıp yerine başkalarının yerleştirildiğinin belirlendiği ifade edildi.

Sahte Yunan kimliğiyle başkentte yaşayan kadının "illegals (yasa dışılar)" diye bilinen özel casus kategorisinde olduğu, bu kategorideki casusların başka kişilerin veya hayatını kaybeden çocukların kimlikleriyle farklı ülkelerde kendi istihbarat birimleri adına çalıştıkları kaydedildi.

Rus kadın casusun "illegals" grubundan başka üyelerin yakalanması üzerine Rusya'nın çağrısıyla ocak ayında Yunanistan'ı terk ederek bu ülkeye gittiği sanılıyor.

 

10 YILA VARAN CASUSLUK EĞİTİMİ

 

ERT'ye konuşan güvenlik uzmanı Aleksandros Niklan, "illegals" kategorisindeki casusların 5 ila 10 yıl eğitim gördüklerini ve amaçlarına bazen 25 yıl gibi uzun vadeli süreçte ulaştıklarını belirtti.


Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.