Rus uzman Şevçenko'dan Ermenistan'a uyarı:  Tekrar savaşmaya karar verirseniz...

Rus uzman Şevçenko'dan Ermenistan'a uyarı: Tekrar savaşmaya karar verirseniz...

Ünlü Rus Kafkasya ve Ortadoğu uzmanı Şevçenko, Ermenistan’ın tekrar savaşmaya karar vermesi halinde büyük sıkıntılarla karşı karşıya kalacağına dikkat çekti

Rusya'nın ünlü Kafkasya ve Ortadoğu uzmanlarından Maksim Şevçenko'nun bir Rus radyosuna yaptığı konuşmayı  dikgazete.com'dan Fuat Safarov özel haber yaptı.

Şevçenko, bazı uzman, siyasi ve gazetecilerin Ermenistan'ı tekrar Azerbaycan'a karşı savaş için kışkırttığına dikkat çekerek, "Ermenistan tekrar savaşmaya karar verirse, büyük sıkıntılar onu bekliyor" diye uyarıda bulundu.

"Bazı gazeteciler ve politikacılar etnik nefreti körüklüyorlar. İntikam hayalini kuranlar, İskender füze sistemini kullanmayı denemek istiyor. Bu olası saldırıların anlamı nedir? Savaşı nasıl yürütecekler? Güzel Bakü’ye, İskender’le petrol yataklarını mı vuracaklar? Savaş devam ederse bu, Ermeniler için son derece aleyhte gelişecek diye düşünüyorum. Bu nedenle, bence bu sadece şantaj ve tehdit. İntikam imkansız" diyerek Ermenistan'ı uyardı.

Ermenistan eski cumhurbaşkanı Serj Sargsyan'ın savaş sırasında Azerbaycan'a İskender füze atılması yönündeki çağırışlarını da sert bir dille eleştiren Rus uzman, bunun savaş suçu olduğunu, ayrıca da Ermenistan'ın savaşta Azerbaycan'ın kentlerini diğer füzelerle saldırarak sivil insanları katlettiğini de hatırlattı.

Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.