Rus yazar: Türkiye'nin lider güçler ligine girmek için sadece nükleer silahlara ihtiyacı var!

Rus yazar: Türkiye'nin lider güçler ligine girmek için sadece nükleer silahlara ihtiyacı var!

Rusya'da Aleksandr Dugin'in de içinde olduğu bir grup düşünürün de yazdığı internet sitesi zavtra.ru (yarın) sitesi yazarlarından Aleksander Razuvaev, 'Putin, Erdoğan, Aliyev - Avrasya'nın peygamberleri' başlığıyla ilginç bir yazı yazdı.

Avrasyacılığın Tatar-Moğol "mumyaları" veya sosyal adalet fikirleriyle hiçbir ilgisi olmadığını temelde ekonomi ve güvenlikle ilgili olduğunu yazan Razuvaev, Avrasya düşüncesinin peygamberleri kimdir diye sorarsanız, Avrasyacılık teorisine ve pratiğine yakın herhangi biri size, Lev Gumilyov, Peter Savitsky, Nikolai Trubetskoy ve diğer büyük düşünürleri sayacaktır. Bir başkası da Alexander Dugin ve Pavel Zarifullin gibi parlak ve birçok yönden tartışmalı modern filozofları ekleyecektir buna." dedi.

Avrasyacılık düşüncesinin küresel pazar çağında sosyal adalet ve diğer "solcu" laf kalabalığı olmadığını, "Avrasyacılık büyük sayılar anlamına gelir - varil petrol üretimi ve taşımacılığı, mallar, hizmetler ve sermaye için tek bir Avrasya pazarı, hisse senedi endekslerinin dinamikleri, temettüler ve şirket kapitalizasyonları ve elbette, hatta hepsinden önemlisi, tek bir para birimi." olduğunu yazan Razuvaev özetle şu düşünceleri ileri sürdü:

"Ve elbette Avrasya halklarının fiziksel olarak hayatta kalmasını istiyorsanız, Avrasyacılık bir güvenlik meselesidir. Covid-19 salgını, kendi aşınız ve virolojiniz olmadan yapamayacağınızı göstermiştir. Batı her zaman hem Rusları hem de Türkleri “Hintliler” olarak görmüştür. Askeri unsur bizim egemenliğimiz meselesidir. Çok mütevazı bir askeri bütçeye sahip olan Rusya, NATO ile askeri paritesini koruyor. Türkiye'nin lider güçler ligine girmek için sadece nükleer silahlara ihtiyacı var. Ancak, bunun bir zaman meselesi olduğunu düşünüyorum.

"Yeni Avrasya nasıl olacak? Batı'dan, parasından, ahlakından ve diğer her şeyden özgür. Rus ve Türk halklarının tek bir para birimi, dış ve savunma politikası ile bir arada tutulduğu bir konfederasyon olarak görüyorum. İdeal olarak, bir Avrasya NATO'sunun oluşturulması. Birlik içinde de birleşme mümkündür. Örneğin bir yanda Minsk, Moskova ve Astana, diğer yanda Bakü ve Ankara birliği. Aynı zamanda, Tataristan ve Başkurdistan'ın statüsü, modern Rusya Federasyonu'ndan açıkça daha yüksek olacaktır.

"En Yüksek'in planını maalesef anlamıyoruz. O'nun İradesini uygulayan insanlar bile bunu tam olarak anlayamayabilir. Alexander Nevsky'nin kendisini neredeyse bir bin yıl boyunca Avrasya halkları için kült bir figür olarak görmesi ve imparator bile olmayan Batu Han'ın çok uluslu Rus-Türk imparatorluğumuzun ilk hükümdarı olma olasılığı elbette şimdi yok.

"Ancak Vladimir Putin, İlham Aliyev, Recep Tayyip Erdoğan yeni bir Avrasya'nın peygamberleridir. Çocuklarımızın, torunlarımızın içinde yaşayacağı geleceğimizin temellerini şimdiden attılar. Tarih henüz onların yaptığı kıymetli şeyleri değerlendirmedi.

"Bugün Lev Gumilyov'un gitmesinin üzerinden 29 yıl geçti. Peygamberimizi hatırlıyoruz; biz Ruslar ve Türkler, Büyük Avrasya'nın çocuklarıyız."  

Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.