Rüşvet alan da veren de melundur

Rüşvet alan da veren de melundur

Veysel Eroğlu, "Bizim dinimizde 'rüşvet alan da veren de melundur' ve bunun cezası hem bu dünyada hem de öbür dünyada çok ağırdır." dedi

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, herkes işini dört dörtlük yapması gerektiğini ifade ederek, "Bizim dinimizde ‘rüşvet alan da veren de melundur’ ve bunun cezası hem bu dünyada hem de öbür dünyada çok ağırdır. Herkesin dosdoğru çalışması lazımdır." dedi.


Afyonkarahisar’da bir takım temaslarda bulunan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, AK Parti il teşkilatını ziyaret etti. Burada basının sorularını cevaplandıran Veysel Eroğlu, AK Parti’nin yolsuzluklarla mücadele için geldiğini belirterek, “Rüşvet alanında yolsuzluk yapanın da üzerine hükümetimiz sonuna kadar gider.” diye konuştu.

Veysel Eroğlu, bu konuda kendi bakanlığını çok sıkı bir şekilde takip ettiğini ifade etti. Eroğlu, “O kadar çok dikkat ediyoruz ki yani kim işini doğru yapıyor, yapmıyor, yolsuzluk var mı, rüşvet var mı, diye sıkı takip ediyoruz. Bu, sadece savcıların görevi değildir. Bizim kendi iç denetimimiz var. Kendi müfettişlerimiz var. Sürekli olarak kurumları denetliyor, kontrol ediyor. Hükümetimiz, zaten yolsuzluk ve yoksulluğa son vermek için çıktı. Hiçbir şekilde göz açtırmayız.” diye konuştu.

Kapanan belediyelerle ilgili bir program yapıldığını belirten Eroğlu, belediye iken köye dönüşenlerin eskisinden daha güzel hizmet alacaklarını kaydetti. Eroğlu, şunları söyledi: “Köy olunca hiç hizmet alamayacağız zannetmesinler. Şimdiden planlaması yapılıyor. Her türlü desteği vereceğiz. Ancak şunu da unutmamak lazım, belediye başkanının maaşı, şoförü, çaycısı, arabası derken gelen para personel maaşlarına yetmiyordu. Hep şikayet ediliyordu, nüfus az olduğundan şimdi o paralar fazlasıyla 2-3 katı hizmete döneceği için çok daha isabetli olacaktır. Biz köye dönen belediyelere öncelik veriyoruz. Her bakanlık her türlü yatırımı yapacağız, bunun sözünü veriyoruz.”

Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Müdürlüğü'ndeki polislerin görev yerlerinin değiştirilmesine ilişkin bir soruya, “Herkes işini dört dörtlük yapması gerekiyor. Neticede memurlar milletin efendisi değil hizmetkarıdır. Dolayısıyla biz memurlara geçmişte maaşlarını artırdık ve enflasyonun üzerinde farklar verdik. Dolayısıyla memur işini dosdoğru yapması lazımdır. Bizim dinimizde ‘rüşvet alan da veren de melundur’ ve bunun cezası hem bu dünyada hem de öbür dünyada çok ağırdır. Herkesin dosdoğru çalışması lazımdır. O memuriyete girmek için 100 binlerce kişi sırada beklemektedir.” şeklinde konuştu.

Bakan Eroğlu’nun il teşkilatını ziyareti sırasında Ayça Budak isimli bir memur göz yaşları içinde eşinin tayinini istedi. Ağlamaktan konuşmakta zorlanan Budak, kendisinin memur olduğunu, eşinin de Konya’da DSİ’de memur olduğunu belirterek, tayin konusunda bakandan yardım istedi. Bakan Eroğlu, bunun üzerine konunun incelenmesi talimatını verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.