Rusya Devlet Başkanı kameralar karşısında!

Rusya Devlet Başkanı kameralar karşısında!

Rusya Devlet Başkanı Putin, her yıl sonunda gerçekleşen ve ne zaman biteceği belli olmayan büyük basın toplantısını düzenliyor. Toplantıda konuşan Putin, "Rusya geleceğe yönelmeli. Siyasi sistem esnek olmalı ve ekonomi ileri teknolojiye dayanmalı" dedi.

Basın toplantısının başında sosyo-ekonomik kalkınma alanındaki mevcut durumla ilgili açıklama yapan Putin, "Rusya geleceğe yönelmeli. Siyasi sistem esnek olmalı ve ekonomi ileri teknolojiye dayanmalı" diye konuştu. Putin, "Rusya için temel konular altyapı, eğitim ve sağlık" ifadesini de kullandı.

Seçim programının neredeyse hazır olduğunu söyleyen Putin, "Programda altyapı, sağlık, eğitim alanlarında kalkınmaya, maaşların artmasına odaklanacağım" dedi. Putin, Rusya'da etnik köken konusunda akut bir durum olmadığından emin olduğunu söyledi.

"Rusya'da siyasi ortam rekabetçi olmalı" diyen Putin, "Bunun için çaba sarf edeceğim. Ancak elbette kendi rakiplerimi yetiştirecek kişi ben değilim. Şu anda mevcut iktidarın rakibi yok" diye konuştu.

-"BAY BAY PUTİN"-

Putin, popülaritesinin çok yüksek olmasının nedenleri ve etkili bir rakibinin olmamasının sıkıcı olup olmadığı yönündeki bir soruyu yanıtsız bıraktı. Bunun yerine Putin, elinde 'Bay bay Putin' yazan birinin sorusunu almak istedi. İlk başta anlaşıldığının aksine 'Bay Bay Putin' yazısının Tatarcada 'Baba Putin' olarak telaffuz edildiğini ve bunun 'Büyük baba Putin' anlamına geldiğini söyleyen gazeteci hem Putin hem de salondakilerin gülümsemesine neden oldu.

-"BAĞIMSIZ ADAY OLARAK KATILACAĞIM"-

2018 seçimlerine bağımsız aday olarak katılacağını belirten Putin, "Ancak buna rağmen diğer partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının desteğini bekliyorum" diye konuştu.

Putin, "Seçim kampanyası müdürümün kim olacağı konusunda henüz bir karar yok. Bu konuyu henüz dün konuştuğumuzu gizlemeyeceğim" dedi.

-DÜNYA BASINI İZLİYOR! -

Rusya'nın en büyük basın toplantısını izlemek için bin 600'den fazla gazetecinin akreditasyon işlemleri tamamlandı. Basın toplantısını izleyen gazetecilerin sayısı her yıl artıyor. Basın toplantısının 'büyük' olarak nitelenmesinin sebeplerinden biri de Putin'in kendisine yöneltilecek sorulara verdiği yanıtları bu kadar fazla sayıda gazetecinin takip ediyor olması.

Kremlin'den yapılan bir açıklamaya göre, bu yılki basın toplantısını, AFP haber ajansı, Bloomberg haber ajansı, CNN televizyonu, The Guardian gazetesi, Şinhua haber ajansı gibi büyük yabancı basın kuruluşlarının yanı sıra bir dizi yerel ajansın muhabirleri de izliyor.

-"RUSYA'NIN PARİS HİLTON'U" DA ORADA-

Putin'e soru yöneltmek için basın toplantısına gelenlerden biri de Rus liderin gelecek yılki devlet başkanlığı seçimlerinde rakibi olacak sosyetik gazeteci Kseniya Sobçak. Sobjak, "Rusya'nın Paris Hilton'u olarak da biliniyor.

-GEÇEN SENE 4 SAATE YAKIN SÜRDÜ-

Basın toplantısının 'büyük' olarak tanımlanmasının nedenlerinden bir diğeri de belirli bir bitiş zamanının olmaması. Zira basın toplantısının ne zaman biteceğine Putin kendisi karar veriyor. Putin'in bu yıl 13. kez düzenlediği basın toplantılarının en uzunu 2008'de gerçekleşmişti. Bu basın toplantısı 4 saat 40 dakika sürmüştü. Putin'in geçen yılki basın toplantısıysa 3 saat 50 dakika sürdü.

Basın toplantısında Putin'e, Suriye'yle ilgili gelişmeler ve Başkan Donald Trump döneminde ABDile olan ilişkilerden Rusya'daki sosyal ve ekonomik problemlere kadar bir dizi farklı soru yöneltilmesi bekleniyor.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.