Rusya PKK'lıları Karabağ'a yerleştiriyor

Rusya PKK'lıları Karabağ'a yerleştiriyor

İran'ın eski Bakü Büyükelçisi Süleymani Rusya'nın PKK'lıları Türkiye'ye karşı kullanmak için Dağlık Karabağ'a yerleştirdiğini söyledi.

İran'ın eski Bakü Büyükelçisi Afşar Süleymani, Rusya'nın Suriyeli Ermenileri ve terör örgütü PKK üyelerini Türkiye'ye karşı kullanmak için Dağlık Karabağ bölgesine yerleştirdiğini iddia etti.


RUSYA PKK'LILARI DAĞLIK KARABAĞ BÖLGESİNE YERLEŞTİRİYOR

İran'ın Arman gazetesine yazdığı makalede, Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki çatışmayı ve Rusya ile Türkiye arasındaki gerginliği değerlendiren Süleymani, "Ankara ve Moskovaarasındaki gerginliğin ardından Rusya, Ermeni piramidini Türkiye'ye karşı kullanıyor. Rusya, Suriyeli Ermenileri ve PKK'ya bağlı bazı kişileri Dağlık Karabağ'a yerleştirerek bunlardan Türkiye'ye karşı fayda sağlamak istiyor." ifadesini kullandı.

Süleymani, Rusya'nın, Azerbaycan'ın Batı'ya yönelme sürecinin güçlenmesinin önüne geçmek, Rusya'nın öncülük ettiği Avrasya Ekonomik Birliği ve Kolektif Güvenlik Anlaşması Örgütü gibi yapılara Azerbaycan'ı dahil etmek ve Türkiye'nin Güney Kafkaslar'daki nüfuzuna set çekmek için Ermenistan'ı kullandığını ileri sürdü.

"KIVILCIMI TÜRKİYE DEĞİL PUTİN ATEŞLEDİ"

Afşar Süleymani, İran Yargı Erki'ne bağlı Mizan gazetesi gibi bazı medya organlarındaki "Türkiye'nin Suriye'deki hatalarını telafi etmek için Karabağ çatışmalarını başlattığı" iddiasının aksine Karabağ'daki savaş kıvılcımını Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in ateşlediğini savundu.

Rusya'nın, Azerbaycan'ın topraklarını işgal etmesi için Ermenistan'a "doğrudan" yardım ettiğini hatırlatan Süleymani, "Putin bu hamlesiyle Bakü'nün Ankara'yla yakınlaşmasının önüne geçmek isterken Azerbaycan'a da Avrasya Ekonomik Birliği'ne girmeyi kabul etmesi halinde, Ermeni işgali altındaki birçok bölgesini özgürleştirebileceği mesajını veriyor" değerlendirmesinde bulundu.

Süleymani, "Rusya, Sovyetler Birliği'nin ortadan kalkmasından sonraki dönemde, ülke dışında kendi siyasetini devam ettirmek için çevresinde oluşturduğu krizlere daima müdahil olmuştur. Ancak Rusya'nın olumsuz ve ekonomisine yük getiren bu girişimlerinin kendisine fayda verecek bir sonuca ulaşması uzak bir ihtimal." yorumunu yaptı.

Moskova'nın Türkiye'de etkili ve devamlı krizler çıkarma gücünden yoksun olduğunu belirten Süleymani, "Bu nedenle Rusya'nın Türkiye'ye bu girişimler yoluyla darbe vurması göze uzak görünüyor. Moskova, gerekli yaklaşımlarla çevresini kendisine yakınlaştırmalıdır. Yoksa orta ve kısa vadede oyunu kaybedecektir." ifadesini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.