Rusya Rakka’da üsler kuruyor

Rusya Rakka’da üsler kuruyor

Suriye’de askeri faaliyetlerini arttıran Rusya, Kamışlı’dan sonra Rakka’da yeni askeri üsler, karakollar ve helikopter pistleri inşa ediyor.

Barış Pınarı Harekatı sonrası Suriye’nin kuzeyine konuşlanmaya başlayan Rus Askeri Polisi, iki yıl içinde bölgede askeri faaliyetlerini artırdı. Haseke ve Rakka’da bugüne kadar irili ufaklı 10’a yakın üs inşa eden Rusya, asker sayısını iki katına çıkardı.

Terör örgütü PKK/YPG’yi Ayn İsa’dan çıkarmaya çalışan Suriye Milli Ordusu’nu (SMO) önlemek için bölgeye yüzlerce asker sevk eden Rusya, ara bölgeler ile sınır hattına karakollar inşa edip ağır silahlar konuşlandırdı.

Mardin’in Nusaybin ilçesinin karşısındaki Kamışlı Havaalanı’na askeri üs inşa eden Rusya, havaalanına asker, silah ve lojistik malzeme indirmeye devam ediyor. Rusya, Kamışlı’nın yanı sıra SMO’nun hedefindeki Rakka’da da askeri varlığını arttırıyor.

Milliyet'ten Namık Durukan'ın haberine göre Tal Samin üssünü ABD’den devraldıktan sonra bölgeye konuşlanan Rus Askeri Polisi, kentin doğu kırsalında yeni üsler kurmaya başladı. Suriye rejiminin kontrolündeki Maaden Atik kasabası yakınlarında bir askeri üssün yanı sıra çok sayıda askeri karakol ve helikopter pisti inşa edildi.

11. operasyonel kuvveti Beşinci Kolordu’ya destek vermek amacıyla yakın zamanda Askeri İzleme Merkezi kuruldu. Bölgedeki kaynaklar, rejim adına savaşan milislerin eğitimi için Rusya’nın bölgede büyük bir eğitim kampı inşa etmeye başladığını duyurdu.

Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.