Rusya ve Ukrayna'nın yapacağı ikinci görüşme ertelendi

Rusya ve Ukrayna'nın yapacağı ikinci görüşme ertelendi

Rusya ve Ukrayna arasında bugün yapılması planlanan ikinci müzakere görüşmesi ertelendi.

Bugün ikincisi planlanan Ukrayna-Rusya görüşmesi ertelendi. Rus medyası müzakerelerin bugün yapılmasının beklendiğini ve görüşmenin Polonya-Belarus sınırında yapılacağını yazmıştı.

 

İLK GÖRÜŞMEDE İSTENEN SONUÇ ÇIKMADI

 

Geçtiğimiz gün iki taraf 1. görüşmeyi gerçekleştirmiş, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, Rusya ile yapılan müzakerelerde henüz Ukrayna'nın istediği bir sonucun çıkmadığını söylemişti.

Ukrayna heyetinin katılımcısı ve Zelenski'nin danışmanı Mihail Podolyak Rusya'nın hala aşırı derecede önyargılı olduğunu açıklamıştı.

Podolyak, "Rusya tarafı, ne yazık ki, hala başlattığı tahripkar sürece dair önyargılı bakışını sürdürüyor" demişti.

Rus heyetine başkanlık eden Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Müşaviri Vladimir Medinskiy, yaptığı açıklamada, gündemdeki bütün maddeleri tek tek ele aldıklarını belirterek, “Ortak pozisyonlarda tahmin edebileceğimiz bazı noktalar bulduk” ifadelerini kullanmıştı.

 

ZELENSKİY MÜZAKERE ŞARTINI AÇIKLADI


Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy Kiev'de gizli bir sığınakta yaptığı açıklamada müzakerelerin devamı için şartını açıkladı. Zelenskiy, ateşkes görüşmelerinin ciddiye alınabilmesi için saldırıların durdurulması gerektiğini söylerken " Müzakere masasına oturmamız için topyekün ateşkes gerekiyor" diye konuştu. “Rusya bunu yaparsa, barışa hazır demektir. Öbür türlü görüşmeler sadece zaman kaybı olur." diyen Zelenskiy, Rusya'nın buna hazır olup olmadıklarını göreceklerini belirtti.

 

CUMHURBAŞKANI SÖZCÜSÜ KALIN "ERTELENEBİLİR" DEMİŞTİ


Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da dün akşam yaptığı açıklamada müzakerelerin ikinci ayağıyla ilgili "Yarın büyük ihtimalle toplanamayacaklar. Aralarında görüştükleri teknik şeyler var. Büyük ihtimalle bir iki gün ertelenebilir." ifadelerini kullanmıştı.


Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.