Rusya'da LGBT propagandası yasaklandı

Rusya'da LGBT propagandası yasaklandı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, geleneksel olmayan cinsel ilişki, pedofili ve cinsiyet değiştirme isteğine neden olabilecek enformasyon propagandasını yasaklayan yasayı onayladı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, LGBT propagandasını yasaklayan yasayı onayladı. Yeni yasaya göre geleneksel olmayan cinsel ilişki ve pedofilinin kitle iletişim araçları, internet, reklamlar, edebi eserler ve sinema yolu ile yaygınlaştırılması yasa dışı olarak değerlendirilecek. 


CİNSİYET DEĞİŞTİRME ÇAĞRISINA YASAK


Yasa kapsamında artık kitle iletişim araçları, internet, reklamlar, edebi eserler ve sinema yolu ile gençler arasında cinsiyet değiştirme çağrısı da yasaklandı.

Yasa çocukların LGBT ile ilgili bilgileri dinlemesi ve izlemesine erişimi sınırlayan mekanizmayı öngörürken hükümet tarafından yetkilendirilen bit kuruluşun izleme yapmasına da imkan sağlıyor. 

 

CEZASI 10 MİLYON RUBLE


LGBT, pedofili ve cinsiyet değiştirme propagandasını sağlayan ülkedeki gerçek ve tüzel kişiler ile yabancılar ve yabancı kitle iletişim araçlarına yönelik cezaların getirildiği yasayla öngörülen para cezaları 50 bin Rus rublesi (yaklaşık 827 dolar) ile 10 milyon Rus rublesi (yaklaşık 165 bin 290 dolar) arasında değişiyor.


Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.