Rusya’da protesto sesleri! 'Ukrayna bizim düşmanımız değil'

Rusya’da protesto sesleri! 'Ukrayna bizim düşmanımız değil'

Rusya halkı, Ukrayna'ya başlatılan işgali protesto etti. St. Petersburg'da toplanan halk, "Ukrayna bizim düşmanımız değil" şeklinde sloganlar attı.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinde 8. güne girilirken işgal karşıtı tepkiler çığ gibi büyüyor. Dünya ülkeleri Rusya'ya en ağır yaptırımları uygularken, Rusya'nın ikinci en büyük kenti olan St. Petersburg'da toplanan Rus vatandaşlar savaşın sonlanması için protesto yaptı.

 

"UKRAYNA BİZİM DÜŞMANIMIZ DEĞİL"

 

Rusya'nın St. Petersburg kentinde toplanan kalabalık Rus hükümetini protesto ederek savaşa hayır dedi. Protestocular yapılan işgalin utanç verici bir durum olduğunu vurgulayan sözlerde bulundu. Rus protestocular daha sonra "Ukrayna bizim düşmanımız değil" şeklinde slogan attı. Yapılan eyleme müdahale eden Rus polisi çok sayıda kişiyi göz altına aldı.

 

rus-halki-isgalci-politikalari-protesto-ediyor-14770071-8733-m.jpg

 

9 BİN RUS ASKERİ ÖLDÜRÜLDÜ

 

Rusya Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada 7 günde toplam 498 Rus askerinin öldüğü belirtildi. Ukrayna ise bu sayıyı 9 bin olarak ilan etmişti. Rusya Savunma Bakanlığı'nın açıkladığı verilerine göre 1597 Rus askeri yaralandı. Ukraynalı yetkililer ise yaralı sayısına dair bir açıklama yapmadı. 

 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.