Rusya'dan Flaş Türkiye açıklaması

Rusya'dan Flaş Türkiye açıklaması

Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanlığı, resmi internet sayfasından yaptığı açıklamada, Rus vatandaşlarına aralarında Türkiye'nin de bulunduğu ABD ile suçluların karşılıklı iade edilmesi sözleşmesi bulunan ülkelere gitmemelerini tavsiye etti.

Dışişleri Bakanlığı açıklamalarında, son zamanlarda Amerikan yürütme organları veya polisleri tarafından birçok Rus vatandaşının gözaltına alındığının altını çizdi.


'ABD, RUS VATANDAŞLARINI AVLAMAYA ÇALIŞIYOR'

Yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"Kırım'ın uluslararası tüm kurallara ve BM tüzüğüne uygun olarak Rusya'ya bağlanmasını sebepsizce kabul etmek istemeyen Amerika hükümeti üçüncü bir ülkede Rus vatandaşlarını 'avlamaya' çalışıyor. Daha sonra ise gözaltına alınan vatandaşların ABD'ye gönderilmesini ve orada yargılanmasını talep ediyor. Herkesin bildiği gibi bu durum sebepsiz suçlamalarla son buluyor. İki ülke arasındaki durumu dikkate alırsak, Rus vatandaşlarına ABD ile suçluların iade edilmesi sözleşmesi bulunan ülkelere gitmemelerini önemle tavsiye ediyoruz.”

'AMERİKANCA YARGILAMA'

Rusya Dışişleri Bakanlığı, ABD'nin Rus vatandaşlarına karşı yaptıkları suçlamalarla ilgili Rus hükümetini ve gerekli konsoloslukları bilgilendirmediklerini kaydetti. Bakanlık, "Amerikanca yargılama" şeklinin Rus vatandaşlara ön görüyle yaklaşma ve yargılamaların çoğunlukla suçlamaların kabul edilmesi anlamına geldiğini belirtti.

ARALARINDA TÜRKİYE DE VAR

ABD ile arasında suçlu iadesi anlaşması olan ülkelerin başında İngiltere, Türkiye, Tayland, İspanya, Polonya, Portekiz, İsrail, Yunanistan, Almanya, Güney Kore, Letonya ve Litvanya geliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.