Rusya'dan kritik 'tahıl koridoru' açıklaması: Katılımı durdurduk

Rusya'dan kritik 'tahıl koridoru' açıklaması: Katılımı durdurduk

Rusya Savunma Bakanlığı, Rusya'nın Tahıl Koridoru Anlaşması'na katılımı durdurduğunu açıkladı.

Sivastopol'da Rusya'nın Karadeniz filosuna saldırı düzenlendiğinin açıklanması sonrası Rusya Savunma Bakanlığı yaptığı açıklamada, Moskova'nın Ukrayna limanlarından Karadeniz üzerinden gıda ve gübre taşınmasını öngören tahıl anlaşmasına katılımını askıya aldığını belirtti.

Kırım'ı Rusya anakarasına bağlayan Kerç Köprüsü'ne düzenlenen bombalı araç saldırısı sonrası Ukrayna'yı suçlayan ve Kiev'e kamikaze donelerle saldıran Moskova'ya Karadeniz'de misilleme yapıldığı iddia edildi.

Rusya Ukrayna'yı, Kırım'ın Sivastapol kentinde bulunan Karadeniz Filosu karargahına "büyük" bir insansız hava aracı saldırısı düzenlemekle suçladı. Rus yetkililer, saldırının sabaha karşı 04.20'de başladığını ve dokuz insansız hava aracı ve yedi insansız donanma aracının katıldığını söyledi.

 

İŞGALDEN BU YANA EN BÜYÜĞÜ


Saldırılarda en az bir geminin hasar aldığı duyurulurken, Ukrayna henüz saldırıyla ilgili bir açıklama yapmadı. Rusya'nın kente atadığı Vali Mikhail Razvozhaev, Rus donanmasının saldırıyı püskürttüğünü bildirdi. Vali Rus medyasına yaptığı açıklamada, saldırıyı Şubat ayından buyana ki işgalde görülen 'en büyük' diye tanımladı. Vali, tüm insansız hava araçlarının vurulduğunu ve "sivil altyapıya" hasar olmadığını belirtti.

 

RUSYA TAHIL ANLAŞMASINDAN ÇEKİLDİ


Rusya Savunma Bakanlığı yaptığı açıklamada, Moskova'nın Ukrayna limanlarından Karadeniz üzerinden gıda ve gübre taşınmasını öngören tahıl anlaşmasına katılımını askıya aldığını belirtti.

Öte yandan Moskova'nın kararının küresel tahıl fiyatlarında yükselişe neden olacağı belirtiliyor. Yaşanacak artış Türkiye'de ekmek fiyatlarına da yansıyabilir.


 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.