Rusya'dan müzakere açıklaması! 3 yerde savaş duracak

Rusya'dan müzakere açıklaması! 3 yerde savaş duracak

İstanbul Dolmabahçe'de yapılan Rusya Ukrayna barış görüşmeleri bitti. Rusya Savunma Bakanlığı bazı yerlerde savaşı durdurma kararı aldığını duyurdu.

İstanbul Dolmabahçe'de yapılan Rusya ve Ukrayna müzakere heyetlerinin görüşmesi yaklaşık 3 saat sürdü. Görüşme sonrası açıklama yapan Ukrayna heyetinden David Arakhamia, aralarında Türkiye'nin de bulunduğu 8 ülkeyi garantör ülke olarak görmek istediklerini söyledi.

Kiev yönetiminin garantör olarak görmek istediği diğer ülkeler Türkiye, ABD, İngiltere, Fransa, Almanya, Polonya, Kanada ve İsrail.

Ukrayna, iki hafta içinde garantör ülkelerin müzakerelere davet edilmesini istediklerini duyurdu. Ukrayna heyetinden Mihail Podolyak da, "Bugünkü görüşmenin sonuçları liderler seviyesinde bir görüşme yapılması için yeterlidir" diye konuştu.

 

Ukrayna heyetinden David Arakhamia, garantör ülke sistemini şöyle açıkladı: 

 

"NATO'nun beşinci maddesine benzer bir garanti istiyoruz. Bu madde ile Ukrayna'ya bir saldırı olması durumunda üç gün içinde garantör ülkelerle istişareler başlayacak ve sonrasında diplomatik bir çözüm sağlanamazsa garantör ülkeler bize asker ve silah desteği sağlayabilecek. Ukrayna hava sahasının kapatılması dahil güvenliğin sağlanması için her türlü adımın atılması mümkün olabilir. Bu ana maddelerde anlaşma sağlanması bizim için bir prensip meselesi.

 

RUSYA DUYURDU: 3 YERDE SAVAŞ DURACAK


Rusya Savunma Bakanlığı, "Diyalog için Kiev ve Çernihiv çevresinde operasyon duracak" açıklamasını yaptı. Rus heyeti, Ukrayna tarafıyla İstanbul'da yaptıkları görüşmelerin yapıcı geçtiğini açıkladı. Rusya heyetinin başkanı Medinskiy: 'Ukrayna’nın tekliflerini aldık, bunları Putin'e ileteceğiz' dedi. 

 

TOPLANTI YARIN DEVAM EDECEK

 

Daha önce görüşmelerin iki gün süreceği açıklanmıştı. Toplantıya yarın devam edilmesi bekleniyor.  

 

Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.