Rusya'dan yüz bulamayan Paşinyan umudunu İran'a bağladı

Rusya'dan yüz bulamayan Paşinyan umudunu İran'a bağladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve İlham Aliyev Nahçıvan’da görüştü. Bu sıra da ne yapacağını bilemeyen Ermenistan’dan İran hamlesi geldi.

Ermenistan Kafkaslar’da ki yanlış ve saldırgan politikalarının bedelini ağır ödemeye başladı.

Türkiye ile Azerbaycan arasında, Karabağ’da ki operasyon sonrası, yine önemli bir görüşme gerçekleşti. Nahçıvan'a giden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan'ın Karabağ'da Ermenistan'a yönelik yaptığı anti-terör operasyonuyla ilgili olarak ''Operasyonun başarıyla tamamlanması bizler için iftihar vesilesi olmuştur.'' dedi. Erdoğan, Ermenistan'a 'barış' çağrısında bulundu.

 

RUSYA’DAN YÜZ BULAMAYAN ERİVAN NE YAPACAĞINI ŞAŞIRDI!


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Nahçıvan ziyareti gerçekleşirken, ABD ile ortak tatbikat yapan ve Vladimir Putin’e tutuklama yapacağını sızdıran Ermenistan, adeta ne yapacağını şaşırdı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile İlham Aliyev’in görüştüğü saatler de, Ermenistan ile ortak hareket eden İran’dan Ermenistan’a destek gecikmedi.

 

PAŞİNYAN UMUDUNU İRAN’A BAĞLADI!

 

Ermenistan’da Karabağ operasyonu sonrası zor günler yalayan Nikol Paşinyan umudunu İran'ıa bağladığı ortaya çıktı. Paşinyan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve İlham Aliyev zirvesi sırasında, Ermenistan Büyükelçisi Mehdî Sübhani ile bir araya geldi. Görüşmede büyükelçi Sübhani, İran’ın Karabağ meselesinden endişe duyduğunu ve aynı zamanda Tahran'ın Ermenistan'ın toprak bütünlüğünü korumaya kararlı olduğunu kaydetti.


Siyasetcafe.com

 

 

Kaynak:Süper Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.