Rusya'nın Amiral Kasatonov firkateyni Aksaz Donanma Üssü'ne geldi

Rusya'nın Amiral Kasatonov firkateyni Aksaz Donanma Üssü'ne geldi

Rusya Donanması’na ait Amiral Kasatonov firkateyninin, liman ziyareti amacıyla Aksaz Donanma Üssü’ne demirlediği bildirildi. Firkateynin dördüncü durağı, Türkiye oldu.

 

Rusya Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre Rus Kuzey Filosu’nun Amiral Kasatonov firkateyni, uzun mesafeli seyir kapsamında Akdeniz kıyısındaki Türk Donanması’nın Aksaz Üssü’ne girdi.  

İlk uzun mesafeli yolculuğuna çıkan firkateynin daha önce Cezayir, Yunanistan ve Mısır’a gittiğini belirten bakanlık, “En yeni firkateynimizin girdiği dördüncü bölge ülkesi Türkiye oldu. Türk limanında bulunacak geminin mürettebatı, içme suyu ve gıda takviyesi yapacak. Firkateyn daha sonra Akdeniz’de birkaç ülkenin daha limanlarına girecek” ifadelerini kullandı.

Proje 22350 kapsamındaki seri üretimli ilk gemi olan Amiral Kasatonov firkateyni, Temmuz 2020’de Rusya Federasyonu Deniz Kuvvetleri’ne teslim edildi.

Proje 22350 sınıfı firkateynler, 5000 ton deplasmana ve 29 knot sürate sahip. Platform Oniks, Kalibr füzeleri ve Poliment-Redut hava savunma füzesi sistemiyle donatıldı. Yaklaşık 30 deniz mili hıza ulaşabilmektedir. 4.500 mil seyir menziline sahip olan firkateyn, yaklaşık 200 kişilik bir mürettebatı barındırabilir ve 30 gün boyunca denizde kalabilecek kapasiteye sahiptir.

Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.