Rusya'nın en gelişmiş füze sistemi Libya'nın eline geçti!

Rusya'nın en gelişmiş füze sistemi Libya'nın eline geçti!

Libya'nın başkenti Trablus'un güneybatısında yer alan Watiyah Hava Üssü'nde Rus Pantsir hava savunma sistemi ele geçirildi.

Libya hükümet güçleri, Libya'nın başkenti Trablus'un güneybatısında yer alan Watiyah hava üssünde gelişmiş bir Pantsir-S1 hava savunma sistemini ele geçirerek önemli bir istihbarat darbesi elde etti. 

Cumartesi günü, bir drone, Watiyah'a ulaştıktan kısa bir süre sonra füze araçlarından birini hedef aldı. Sistemin, daha sonra bir füze tarafından vurulan sertleştirilmiş bir uçak sığınağına sürüldüğü gösterildi.

Hava üssü, Halife Haftar'ın komutasındaki rakip LNA veya Libya Ulusal Ordusu tarafından kontrol ediliyor.

Saldırı, muhtemelen faaliyete geçirilmeden önce sistemi etkisiz hale getirdi. Hasar gördü ama yıkılmadı. 

 

HEM SİLAHLARI HEM DE FÜZELERİ BİRLEŞTİRİYOR

 

NATO tarafından SA-22 Tazı olarak bilinen Pantsir-S1, hem silahları hem de füzeleri birleştiriyor. Kruvazör füzelerini ele geçirebileceği söyleniyor ve Esad'ın Suriye'deki kuvvetleri tarafından yoğun bir şekilde kullanılıyor. Etkili olmasına rağmen veya muhtemelen bu nedenle, Suriye'deki hem Türk hem de İsrail hava saldırıları için tercih edilen bir hedef olmuştur. Daha az bilinen şey, Libya İç Savaşı'nda da mevcut olmasıdır.

Durumu yakından izleyen bir istihbarat analisti olan Oded Berkowitz'e göre , son iki yılda Libya'ya birkaç Pantsir sistemi geldi. Birincisi Haziran 2018'de görüldü ve LNA ile ilişkili sosyal medya hesaplarında paylaşılan fotoğraflarda görüldü. Bunlar, Alman yapımı Man-SX 45 sekiz tekerlekli kamyon üzerine monte edilen Birleşik Arap Emirlikleri'ne (BAE) tedarik edilen modeldir. Bu araç BAE tarafından sağlanan sistemlere özgüdür. Şaşırtıcı olmayan bir şekilde, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi Konseyi raporu , BAE tarafından LNA'ya teslim edildiğini değerlendirdi . BAE yaygın olarak LNA'nın ana destekçilerinden biri olarak görülüyor.

 

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

Siyasetcafe.com

Kaynak:inhomelandsecurity

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.