S....r et AB'yi

S....r et AB'yi

Ukrayna'da Maidan hareketinin tetiklediği siyasi kriz devam ederken, ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Victoria Nuland'ın Kiev büyükelçisi Jeff Pyatt ile yaptığı telefon görüşmesinde 'S....r et şu AB'yi” diye küfrettiği ortaya çıktı.

Avrupa ve Avrasya İşlerinden Sorumlu Bakan Yardımcısı Nuland ile Pyatt arasında gerçekleştiği iddia edilen telefon görüşmesinin gizli kaydının YouTube’da akşam saatlerinde yayınlanması bomba etkisi yarattı.


Ses kaydında Pyatt’la Ukrayna’daki durumu konuşan Nuland, BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun’un Ukrayna için bir temsilci atayacağını ve bunun işleri rayına sokma yolunda iyi bir haber olduğunu söyledikten sonra “S...r et AB’yi” diyor.

Kiev büyükelçisi Pyatt ise Ukrayna muhalefet liderlerinden Vitaliy Kliçko’yu kast ederek, “O en sadık köpek. Ancak siyasette yeterince tecrübeli değil. Yeni Ukrayna hükümetinde yer alırsa işleri bozabilir” diyor.

ÖZÜR DİLEDİ
 
ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jen Psaki, olayın kamuoyuna yansımasının ardından Nuland'ın AB yetkililerinden özür dilediğini açıkladı.
 
Pyatt da dün akşam saatlerinde kısa bir açıklama yaparak, “Kiev’de bulunan Victoria Nuland yarın basın toplantısı düzenleyecek. YouTube’da çıkan bu kayda da değinecektir” demekle yetindi.

"RUSYA SERVİS ETTİ"
 
Beyaz Saray Sözcüsü Jay Carney ise kaydın Rusya tarafından servis edildiğini ve Rusya’nın rolü hakkında bir şeyler anlattığını iddia etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.