Sadettin Tantan: 10 Aralık'tan sonra yeni tarih yazılıyor

Sadettin Tantan: 10 Aralık'tan sonra yeni tarih yazılıyor

Eski İçişleri Bakanı ve Yurt Partisi Genel Başkanı Sadettin Tantan bir Azerbaycan'ın zaferini değerlendirirken, "10 Aralık'tan sonra yeni tarih yazılacak" dedi

Azerbaycan'ın Ermenistan'ı tarihi bir zaferle yenerek topraklarını işgalden kurtarmasının yankıları devam ediyor.

Eski İçişleri Bakanı ve Yurt Partisi Genel Başkanı Sadettin Tantan, bir Azerbaycan kanalına yaptığı değerlendirmede, Azerbaycan'ın zaferi ve sonrasında gelişen olayları yorumladı.

Tantan, 10 Aralık'ta Bakü'de gerçekleşen  zafer töreninde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın okuduğu "Aras" şiirine İran'ın verdiği tepkiyi çok gereksiz bulduğunu ifade ederek, şunları söyledi:

" O coğrafyayı bin yıl Türkler idare etmiştir. Tahran İran'da yaşayan Türklerin hakkını verse en doğru işi yapmış olur. 1918'den sonra ilk defa Türk askeri Bakü sokaklarında gösteri yaptı. Her iki devlet başkanının da söylemleri gayet yerindeydi. Daha yapılması gereken çok şey var. Hem diplomatik hem askeri sahada yapılacak işler var. Rusya Azerbaycan-Ermenistan çatışmasını fırsata çevirerek barış gücü adı altında askerlerini Karabağ'a gönderdi. Bu Rusya'nın Çarlık Rusya'ndan beri hayaliydi. Bugünkü Rusya Federasyonu da bölgedeki hakimiyetini devamlı kılmak istiyor. Ruslar bunun için Ermenileri tetikçi olarak kullanıyor.

 

siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.